bekijk de online versie

nieuwsbrief april 2017

CBK R'DAM maakt mogelijk
State of the City
21/04/17
Omdat we internationalisering belangrijk vinden voor een goed ‘kunstklimaat’ in de stad, wordt het internationale residencyprogramma Paviljoen aan het Water in Rotterdam Zuid ondersteund door CBK Rotterdam. Op 21 april wordt werk van de voormalige residents er tentoongesteld. Met werk van: Stijn Van Dorpe (B), Levent Kunt (D), Élise Guihard (F), Silvio Palladino (IT), Josephine Baan (NL), Robert Carter (UK), Ben Mills (UK) & Marc Atkinson (UK).
lees meer
TENT Welcomes
Nicola Unger
28/04/17
Met TENT Welcomes biedt TENT, naast de eigen programmering en producties, ruimte voor projecten die een tijdelijk publiek platform zoeken. Op vrijdag 28 april verwelkomt TENT kunstenaar Nicola Unger. Zij presenteert om 18.00 uur video sketches van haar werk Transmission aan het publiek. Voor dit project deed Unger onderzoek naar genetische en culturele overdracht binnen generaties.
lees meer
Fotoserie
L'homme qui marche teruggekeerd
04/04/17
L’Homme qui marche, de sculptuur van Auguste Rodin op de Westersingel keerde op dinsdagavond 4 april weer terug op zijn sokkel. Het werk was tussen oktober 2016 en maart 2017 tijdelijk in bruikleen gegeven aan de tentoonstelling Degas und Rodin – The Race of the Giants towards the Modern in Wuppertal, Duitsland. Bekijk een fotoserie van de terugkeer op Facebook.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Sandim Mendes - panu terra | terra panu
t/m 30/04/17
panu terra | terra panu is de titel van de eerste solotentoonstelling van kunstenaar Sandim Mendes (NL/CV, 1986) in tentoonstellingsruimte Tetem in de oud-textielstad Enschede. Pano de terra duidt de typische gebaande stoffen aan die op de Kaapverdische eilanden geweven worden. Enkele werken in de tentoonstelling realiseerde Mendes met ondersteuning van een O&O-bijdrage van CBK Rotterdam.
lees meer
Tentoonstelling
Giuseppe Licari - Schlak
t/m 14/05/17
In de solotentoonstelling Schlak toont Giuseppe Licari zijn onderzoek naar de relatie tussen mens en natuur. In een van de belangrijkste wingebieden van de Europese staalindustrie verzamelde hij als een geoloog de gesteenten die als restproduct overblijven nadat het ijzer er met 1535˚C is uitgesmolten.
lees meer
Tentoonstelling
Customs and Claims - Julien Grossmann
t/m 14/05/17
Sculpturale geluidswerken spelen een hoofdrol in deze eerste solotentoonstelling van Julien Grossmann in Nederland. Grossmann vormt muziekinstrumenten en geluidsapparatuur op ingenieuze wijze om, put uit geluidsopnames van begin 20e eeuw tot vandaag en legt verrassende verbanden met geschiedenissen van cultuur en globalisering.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Les Petites Peurs
20/05/17
Op 20 en 21 mei 2017, tijdens de kunstroute South Explorer is in het Japans cultureel centrum Shofukan de expositie Les Petites Peurs te zien van de Rotterdamse kunstenaar S.P.A.M van Griensven. In een Wunderkammer, of rariteitenkabinet, is een grote verzameling van kleine levensechte dierfiguren te bewonderen.
lees meer
1e ronde 2017
Gehonoreerd
O&O-regeling
Rotterdamse kunstenaars Natalia Sorzano, Pilar Mata Dupont, Toine Horvers, Pendar Nabipour, Rory Pilgrim, Robert Glas, Joana Chicau, Cihad Caner, Marit Shalem, Marielle Buitendijk, Katarina Zdjelar, Folke Janssen en Anita Hrnic, Diana Roig, Seecum Cheung ontvingen een bijdrage in de eerste ronde van de O&O-regeling van 2017. De deadline voor de tweede ronde van 2017 is vrijdag 19 mei 2017.
lees meer
Onthulling
Hommage Marten Toonder keert terug
02/05/17
Hommage Marten Toonder keert terug! Het werk was enige tijd afwezig in verband met de herstructurering van de Binnenrotte. Op dinsdag 2 mei -de 105e geboortedag van Marten Toonder- pakken de Artoonisten (bestaande uit de kunstenaars Hans van Bentem, Luuk Bode, Pepijn van den Nieuwendijk en Boris van Berkum aka DJ Chantelle) opnieuw theatraal uit om zijn meesterschap te vieren.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Castellers Rotterdam
06/05/17
Op het Noordereiland en op het Schouwburgplein worden op 6 en 7 mei menselijke torens, castells, van acht verdiepingen gebouwd. Het bouwen van deze castells staat op de UNESCO werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed. Behalve de bijna 150 Castellers die overkomen uit Catalonië zijn er honderden andere mensen nodig die meehelpen de toren te stutten. Hoe? Dat leer je in speciale workshops van 2 t/m 5 mei.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Cinema Olanda - Wendelien van Oldenborgh
13/05/17 - 26/11/17
De presentatie Cinema Olanda van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh (1962) en curator Lucy Cotter (1973) werd door het Mondriaan Fonds geselecteerd als Nederlandse inzending voor de 57ste editie van de Biënnale van Venetië. De presentatie bestaat uit drie filmwerken. Eén van de films, Cinema Olanda, is opgenomen in Pendrecht en werd mede ondersteund door CBK Rotterdam.
lees meer
International Sculpture Route Amsterdam
Rotterdamse kunstwerken naar ArtZuid
19/05/17 - 17/09/17
De vijfde editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2017, vindt plaats van 19 mei t/m 17 september 2017. Curator Rudi Fuchs presenteert 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars rondom de Zuidas in Amsterdam Zuid. Drie Rotterdamse kunstwerken van Joost Baljeu, Piet Killaars en Gust Romijn worden tijdelijk aan deze tentoonstelling uitgeleend.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement

Extra: Vrijdagavond = Kunstavond
Het is elke vrijdagavond Kunstavond in het Witte de Withkwartier. Ontdek de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in het Rotterdamse kunstkwartier bij TENT, Witte de With, WORM, V2 en MAMA en kunst in de openbare ruimte van CBK Rotterdam: van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en meer! De instellingen zijn iedere vrijdagavond gratis geopend tussen 18 en 21 uur. Meer informatie: www.dekunstavond.nl.
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*