bekijk de online versie

maart 2019

Zien en doen deze maand:
Hou vol, het is bijna lente! Naast het opkomend groen is er weer genoeg te zien de komende tijd. Zo kun je bij TENT terecht voor een tentoonstelling, boekpresentatie en workshops rondom de vraag ‘Where does culture happen?’. Ook op straat kom je veel nieuws tegen, zoals de drie kunstwerken van RoRo Buiten, én de recent geïnstalleerde neongraffiti van Libia en Ólafur op de silo van AVL Mundo aan de Keileweg. Op de websites van BKOR en Sculpture International Rotterdam lees je nog meer over onze Rotterdamse kunstcollectie: bekijk ook eens de recent toegevoegde sectie ‘Schilderkunst‘ voor een frisse blik op de gevels van Rotterdam.
tentoonstelling
Where does culture happen?
t/m 07/04/19 in TENT
In een tentoonstelling en aansluitende events onder de titel ‘Where does culture happen?’ onderzoeken verschillende makers en creatieven in Rotterdam hoe nieuwe sociale en culturele verbanden ontstaan. Naast, en soms in samenwerking met bestaande instellingen, ontwikkelen ze events en manieren van werken waarin ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen vinden.
lees meer
event
Book launch | Where does culture happen?
23/03/19 in TENT
In een nieuwe publicatie van TENT en het Tate Modern’s Young People’s Programme geven makers uit Rotterdam en London in tekst en beeld antwoord op de vraag ‘Where does culture happen?’. De publicatie wordt gepresenteerd in een levendig publieks-programma met muziek, film, presentaties en workshops op zaterdag 23 maart.
lees meer
workshop
'In Sense' met Amenti MoveMeant
24/03/19 in TENT
Speciaal voor de tentoonstelling in TENT ‘Where does culture happen?’ ontwikkelde Amenti MoveMeant de workshop ‘In Sense’. Kom in het reine met jezelf op de zondagochtend en neem deel aan deze sessie vóór openingstijd bij TENT met een klein clubje (max 16 deelnemers). Beleef hoe je door middel van beweging en bewustwording dichter kan komen bij anderen en jezelf.
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
RoRo Buiten
opening: 31/03/19
Ieder half jaar drie nieuwe kunstwerken in de openbare ruimte: dat is RoRo Buiten. Op 31 maart worden in Rotterdam weer drie nieuwe kunstwerken feestelijk onthuld met een gratis muzikale wandeling langs de verschillende locaties. Voor deze editie maakten Rowan van As, Floris Visser en Wietse Eeken nieuwe kunstwerken.
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Verblijvend in Rotterdam
première: 31/03/19
Marieke van der Lippe en Rosh Abdelfatah maakten een film over het leven van Syrische vluchtelingen in Rotterdam. De film beleeft zijn wereldpremière tijdens het Arab Film Festival 2019 in LantarenVenster, en is dan gratis toegankelijk. De makers ontvingen een Investeringsbijdrage voor de ontwikkeling van deze film.
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Rotterdamse kunstenaars in Berlijn
t/m 15/04/19
In de Kunstverein am Rosa–Luxemburg–Platz in Berlijn is nu werk te zien van twee Rotterdamse kunstenaars. Clementine Edwards toont een installatie in de groeps-tentoonstelling Law of the Instrument, en ontving hiervoor een Incidentele Bijdrage Buitenland. Ook te zien in deze Kunstverein: werk van de Rotterdamse kunstenaar Babette Kleijn.
lees meer
tentoonstelling
Publiekslievelingen en Weesbeelden
t/m 31/03/19
Kunst in de openbare ruimte zorgt vaak voor controverse, maar deze editie van Rotterdam Cultural Histories vertelt een heel ander verhaal. In de tentoonstelling, die nog te zien is tot en met 31 maart is te zien hoe Rotterdammers de beelden in hun stad koesteren, ervoor lobbyen of ze desnoods adopteren.
lees meer
nieuws
CBK Fonds Kwadraat verlengd en uitgebreid
In 2014 richtte CBK Rotterdam binnen Fonds Kwadraat een fonds op naam in: CBK Fonds Kwadraat. Rotterdamse kunstenaars die staan ingeschreven bij CBK Rotterdam en Rotterdamse kunstenaarsinitiatieven kunnen een aanvraag indienen om de financiering van een project aan te vullen met een rentevrije lening. Onlangs is de samenwerking verlengd en het ingelegde bedrag verhoogd van 50.000 naar 65.000 Euro.
lees meer
videoportretten
Rotterdamse kunstenaars in beeld
Naar aanleiding van Art Rotterdam 2019 vroegen we Mirjam Somers en Bas Czerwinksi korte filmportretten te maken van drie Rotterdamse kunstenaar. In samenwerking met Nicole Sciarone zochten zij Pendar Nabipour, Priscila Fernandes en Robert Glas op en portretteerden hen in het kader van een project waar zij recentelijk een O&O-subsidie voor ontvingen.
lees meer
nieuw in Rotterdam
ThE riGHt tO RighT/WrOnG (2019)
Libia Castro & Ólafur Ólafsson
ThE riGHT tO RighT/WrOnG van Libia Castro en Ólafur Ólafsson is sinds februari te zien aan de silo van AVL Mundo aan de Keileweg. De knipperende neongraffiti leest afwisselend ThE riGHt tO Right, ThE riGHt tO WrOnG en een nieuw ‘woord’ dat RighT en WrOnG combineert. Daarmee wordt de indruk van een raadsel of paradox gewekt. Wat is recht? Wat is vrijheid?
lees meer
binnenkort
Restauratie van schildering in Overschie
Een schildering en lijst op een gevel aan De Lugt in Overschie worden binnenkort vernieuwd. Het kunstwerk werd in 1993 gemaakt in opdracht van de toenmalige corporatie Onze Woning (nu Woonbron). Het betreft een schilderij van de foto Curtain (1991) van fotograaf Helena van der Kraan en zal opnieuw worden uitgevoerd door Atelier Leo Mineur.
lees meer
nieuws
CBK Rotterdam X Science Gallery Rotterdam
In januari 2019 opende de Science Gallery Rotterdam. In deze gallery, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam worden nieuwe vormen van samenwerking tussen wetenschappers en beeldend kunstenaars georganiseerd en getoond. CBK Rotterdam maakt deel uit van de advies- en programmaraad van deze nieuwe tentoonstellingsruimte.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*