bekijk de online versie

kunst in de openbare ruimte | september en oktober 2018

Foto: © Hans Wilschut, 2018. Het blauw en groene plein van 75B met op het plein Space Time II van Joost Baljeu uit 1989
Opening blauw en groene Prins Alexanderplein
Vanmiddag, vanaf 17:00 uur
Vanmiddag wordt het onlangs gerealiseerde kunstwerk van 75B – het blauw en groene Prins Alexanderplein – officieel geopend. Het wordt een feestelijke middag, die tevens de kick-off is voor een langlopend cultureel programma voor jong en oud op het Prins Alexanderplein in Rotterdam. De opening wordt afgesloten met een optreden van Convoi Exceptional. Iedereen is van harte welkom!
lees meer
boekpresentatie
Kees Timmer / Mens & Dier
13/09/18 in TENT
Kees Timmer was een geliefde kunstenaar die vooral bekend werd om zijn voorstellingen met dieren. Op 23 september opent in Museum More een overzichtstentoonstelling van zijn werk. De catalogus bij deze tentoonstelling werd samengesteld door Stichting Clio te Rotterdam en wordt gepresenteerd op 13 september, in TENT.
lees meer
lezing en interview
Historisch Wel en Wee Café
20/09/18, 17:00 uur
Verhalen over het Rotterdam van vroeger en nu hoor je in het Historisch Wel en Wee Café van Roterodamum. In de komende editie, die plaatsvindt in het auditorium van Witte de With presenteert Siebe Thissen (hoofd BKOR) twee beeldverhalen die in zijn boek BEELDEN niet aan de orde zijn gekomen en gaat BKOR projectleider Marjolijn van der Meijden in gesprek met kunstenaar Florentijn Hofman.
lees meer
korte film
Het Ding (Untitled, 1957): preview en première
20/09/18 en 30/09/18
Wat gebeurde er eigenlijk achter de schotten tijdens de restauratie van ‘de Gabo’? De Rotterdamse filmmaker Mels van Zutphen legde het vast in zijn film Het Ding. Je kunt de film al komen bekijken in Off Screen in WORM op 20 september, maar je bent ook van harte welkom bij de première van de film tijdens het Nederlands Film Festival! 
lees meer
neem een selfie!
ME/WE op Rotterdam Pride 2018
27/09/18
Kom je ook naar Rotterdam Pride? Dan kom je onze selfiewand tegen! Tijdens de Confab: Fabulous Conference of Love  staat deze in de Doelen – de wand werd ontworpen door 75B om de komst van een LHBTI+ monument voor Rotterdam aan te kondigen. Deel je selfie met #mewe010, en houd onze website in de gaten voor een nieuwe selfie-winactie! Waar staat Me/We eigenlijk voor?
lees meer
opening
Museum onder de snelweg
29/09/18
Onder de flyover op het Kleinpolderplein is een museum ingericht: je vindt er verschillende Rotterdamse kunstwerken. De beelden die er staan, verloren hun plek in de stad. De Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder verplaatste deze samen met BKOR naar deze unieke ‘museumzaal’ onder de A13.
lees meer
lezing
Ossip Zadkine en zijn werk
17/10/18
Ossip Zadkine (1888-1967) kan gerekend worden tot één van de grootste beeldhouwers van de 20e eeuw. Op 17 oktober geeft Dees Linders in Dordrecht (artistiek leider van Sculpture International Rotterdam) een lezing over Zadkine op uitnodiging van de Dordtse Kunstkring, en naar aanleiding van de tentoonstelling Zadkine aan Zee in Museum Beelden aan Zee. Wilt u erbij zijn? Neem dan contact op met com@cbkrotterdam.nl.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*