bekijk de online versie

nieuwsbrief januari 2018

opening
In a World We Can’t See & IFFR in TENT
25/01/18, 17:00 uur
Vanavond gaan nieuwe video-installaties in première van Arthur Kleinjan en Margo Onnes, toont Ine Lamers een dia-installatie en Anoek Steketee foto’s uit haar project Love Radio in de groepstentoonstelling In a World We Can’t See. Ook opent Journey to Russia (1989-2017) vanavond in TENT. De video-installatie uit Documenta 14 van Yervant Gianikian en Angela Ricci Lucci wordt door het International Film Festival Rotterdam gepresenteerd.
lees meer
Ontwikkeling- en onderzoeksregeling
GEHONOREERD IN 3E RONDE 2017
In de derde ronde van de O&O-regeling van 2017 zijn 17 aanvragen gehonoreerd, van Jan Van de Pavert, Helen Anna Flanagan, Ronald Bal, Alexandra Roozen, Arian de Vette, Miloš Trakilović, Eo Stearn, Ronald Cornelissen, Raluca Croitoru, Quenton Miller, Ine Lamers, Isabelle Sully, Dario D’Aronco, Hansma Tourmaline, Kathrin Wolkowicz, Patricia Pinheiro de Sousa en Julie Boschat-Thorez voor een totaalbedrag van € 139.000.
lees meer
CBK R'DAM MAAKT MOGELIJK
Recensie Garage Café #6
“Uiteindelijk zijn de presentaties slechts een aanleiding voor de echte gesprekken die op gang komen tijdens de pauze en erna.” Lotte van Geijn deed voor Metropolis M verslag van de 6e editie van het Garage Café, een test-site-met-publiek voor experimenten, performances en alle andere vormen van artistiek onderzoek van jonge kunstenaars. De Garage Café’s komen tot stand in samenwerking met de Willem de Kooning Academie en Garage Rotterdam.
lees meer
nieuws
Plaquette bij De verwoeste stad
Wethouder Eerdmans zei vorige week dat belangrijke beelden in Rotterdam een plaquette moeten krijgen met informatie over het beeld. CBK Rotterdam (BKOR en Sculpture International Rotterdam) is begonnen met een eerste informatiebord voor De verwoeste stad van Zadkine. Veel informatie over de kunstwerken van Rotterdam is te vinden op BKOR.nl en op de site van SIR.
lees meer
CBK R'DAM MAAKT MOGELIJK
Fototalent op Rotterdam PHOTO
08/02/18 - 11/02/18
Tijdens Art Rotterdam Week vindt ook het Rotterdam Photo Festival plaats op het centrale plein van Katendrecht, op loopafstand van het Nederlands Fotomuseum. Het festival toont werk van fotografen met uiteenlopende praktijken en bevat installaties, videowerken en analoog werk. CBK Rotterdam is aanwezig op Rotterdam PHOTO en selecteerde werk van Annette Kisling, Sandim Mendes en Naomi Modde.
lees meer
gratis
COOLSINGEL-KUNSTROUTE BIJ AANKOOP BIJENKORF
t/m 28/02/18
Eén van de topstukken van de Coolsingel is de sculptuur van Naum Gabo. Ter ere van de restauratie van dit werk krijgt iedere koper van een kunstboek in De Bijenkorf tot en met februari 2018 een exemplaar van de plattegrond Eerbetoon aan een Avenue: Architectuur en Kunst op de Coolsingel cadeau. De plattegrond is een bijzonder ontwerp van 75B.
lees meer
Art Office
Inschrijven als beeldend kunstenaar
Beeldend kunstenaars die in de gemeente Rotterdam wonen kunnen zich inschrijven bij CBK Rotterdam. Aanvragen tot inschrijving worden door Art Office beoordeeld op beroepsmatigheid. Vanaf 2018 zijn er drie inschrijfrondes per jaar. De deadlines hiervoor zijn: vrijdag 5 januari – vrijdag 14 april – vrijdag 14 september.
lees meer
Coolstof X TENT
Blok Beton - Maurice Meewisse
09/02/18
TENT presenteert Blok Beton, een straatperformance van Maurice Meewisse die op vrijdag 9 februari, ter hoogte van Schiedamsesingel 80, plaatsvindt. Blok Beton is het vierde project van COOLSTOF: een reeks performances die door vijf Kunstblockinstellingen worden gerealiseerd in de wijk Cool, rond de Witte de Withstraat.
lees meer
#GoGoGABO!
Restauratie Naum Gabo
De komende weken worden de panelen rondom het (gerestaureerde) kunstwerk van Naum Gabo verwijderd en kun je een eerste glimp opvangen van het werk dat er weer bijna uitziet zoals het in 1957 werd opgeleverd: met goud-caramelkleurige ribben en een ingenieus zwart binnenwerk van veren die trillen in de wind. In februari en maart vieren we de oplevering van de gerestaureerde sculptuur.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*