bekijk de online versie

HET NIEUWE CULTURELE SEIZOEN…

...begint in TENT!
We starten op donderdag 27 september met de opening van de solo tentoonstelling Only Weeds Emerge, van de Nederlands-Australische kunstenaar Pilar Mata Dupont. Vrijdag 28 september presenteert TENT een dubbele primeur: de opening van tentoonstelling Who do you think you are?, samengesteld door de Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke, en de allereerste showcase van haar gloednieuwe album Underneath the Surface in Arminius. Zondag 30 september presenteren Sabrina Starke en het HipHopHuis in TENT het evenement Beats, Battles & Biographies: een uitwisseling tussen mensen, culturen en continenten, verpakt in een dance battle. Ook elders in Rotterdam laat de kunst zich gelden: er zijn niet alleen presentaties van nieuwe projecten, maar we zorgen ook voor onze bestaande weesbeelden en oude bekenden. Lees alles over de openingen en events van de komende weken in deze nieuwsbrief.
solotentoonstelling
PILAR MATA DUPONT – ONLY WEEDS EMERGE
28/09/18 - 02/12/18
In drie theatrale video-installaties verbeeldt Dupont de sluimerende aanwezigheid van koloniale geschiedenissen in de hedendaagse cultuur en in het natuurlijke landschap. Agressieve planten, slapende zaden, de rode aarde van West-Australië en een tapdanser spelen daarin de hoofdrol.
lees meer
groepstentoonstelling
Who do you think you are? - Sabrina Starke
28/09/18 - 02/12/18
De tentoonstelling Who do you think you are? bevat werk van Jasper Niens, Brian Elstak, Antonio Jose Guzman, Rasheed Vlijter, Sandim Mendes, kevin Osepa, Mickael Martins & Caroline Escaffre, Sara Nuytemans, Charl Landvreugd en Dorota Grabkowska. 
lees meer
openingsweekend
Events in TENT
27 - 29 september
Het komende seizoen laat TENT zien hoe het zich met actuele maatschappelijke en culturele thema’s verbindt en wordt er samengewerkt met een breed scala van stemmen uit het culturele veld. De opening van het culturele seizoen bij TENT wordt dit jaar gevierd met een uitgebreid programma van events en festiviteiten!
lees meer
wandeling
Nieuwe schilderingen in Middelland
27/09/18
Er zijn nieuwe schilderingen gerealiseerd in Middelland, door kunstenaars Efrat Zehavi en Sidi El Karchi. De nieuwe schilderingen zijn onderdeel van het programma Mooi, Mooier, Middelland van de werkgroep Leefbaarheid, die het initiatief nam om de gevellijsten van een invulling te voorzien. Ontdek ze donderdag tijdens een speciale wandeling!
lees meer
festival
Science Hotel
28/09/18
Tijdens Science Hotel (georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam), een avond vol wetenschap, kunst en muziek, maak je kennis met onderzoekers en met beeldend kunstenaars. CBK Rotterdam presenteert tijdens dit evenement de kunstenaars EAT ART collectiveDaniela de Paulis en Maud van den Beuken.
lees meer
onthulling
Nieuwe beelden op het Kleinpolderplein
29/09/18
In de wederopbouwperiode werden veel beelden gemaakt en geplaatst. Met de verandering van de stad verloren sommigen ook weer hun plek, en soms hun betekenis. Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder plaatste deze verweesde beelden, samen met BKOR in de ‘museumzaal’ onder de A13.
lees meer
première
Het Ding (Untitled, 1957) op het Nederlands Film Festival
30/09/18
Wat gebeurde er eigenlijk achter de schotten tijdens de restauratie van ‘de Gabo’? De Rotterdamse filmmaker Mels van Zutphen legde het vast in zijn film Het Ding (Untitled, 1957), die hij maakte in opdracht van CBK Rotterdam/ Sculpture International Rotterdam. De film gaat officieel in première tijdens het Nederlands Film Festival. Kaarten kosten € 10 en zijn hier te bestellen.
lees meer
opening
CBK R'DAM MAAKT MOGELIJK: RORO BUITEN
30/09/18
RORO buiten is een initiatief van 3 kunstenaars uit Rotterdam en biedt gerenommeerde en beginnende kunstenaars de mogelijkheid om werk te ontwikkelen voor de buitenruimte. De komende editie van RORO buiten wordt geopend op zondag 30 september, en bestaat uit werk van Pim PalsgraafJudy van Luyk en Sander Buijk.
lees meer
TENT welcomes
The Lobby Experience
05/10/18
Het debat over de rol van lobbyisten bij publieke besluiten is recentelijk weer opgelaaid. De ambtenarij, politiek en belangenorganisaties blijken soms sterk met elkaar verweven te zijn. Met The Lobby Experience (try-out) wil kunstenaar Eddy Seesing ons laten ervaren hoe het is binnen die context beslissingen te moeten nemen.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*