bekijk de online versie

Art Rotterdam Week 2019

Art Rotterdam Week X CBK Rotterdam
06/02 - 10/02
Het IFFR is nog maar net begonnen (mis vooral de short van Mels van Zutphen over de restauratie van ‘de Gabo’ niet!) of we bereiden ons alweer voor op de Art Rotterdam Week. Naast de beurs in de Van Nelle Fabriek vinden er veel evenementen plaats, bij ons in TENT, of elders in de stad. We zijn trots op de enorme diversiteit die Rotterdamse kunstenaars en collectieven deze week laten zien en kunnen ons verheugen op ‘nieuwe’ kunst in de publieke ruimte. Volg ons op Facebook en Instagram voor regelmatige reminders en updates!
artist talk
CBK Rotterdam X Art Rotterdam
Reflection room: 07/02, 15:00 uur
CBK Rotterdam organiseert op vrijdagmiddag 7 februari een artist talk op Art Rotterdam met bijdragen van Pendar Nabipour, Priscila Fernandes, Robert Glas en Nicola Sciarone en filmportretten van de kunstenaars door Mirjam Somers en Bas Czerwinski. Later die middag rijden we met een bus naar TENT waar de Dolf Henkes Prijs 2019 wordt uitgereikt.
lees meer
prijsuitreiking
Dolf Henkes Prijs 2019
TENT: 07/02, deuren open om 18:00 uur
De kunstenaars Roxette Capriles, Priscila Fernandes, Emma van der Leest en Evelyn Taocheng Wang zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2019. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Op donderdag 7 februari 2019 wordt om 19:00 uur de winnaar bekendgemaakt. Het werk van de genomineerden is nog tot en met 10 februari te zien in TENT.
lees meer
publicatie
Apropos Art
ontwerp Ben Laloua / Didier Pascal
CBK Rotterdam stelde ter gelegenheid van Art Rotterdam 2019 een Engelstalig magazine samen. In Apropos Art tonen veertien Rotterdamse kunstenaars die recent een bijdrage kregen in het kader van de regeling Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) hun werk. Apropos Art wordt gepresenteerd tijdens de artist talk die CBK Rotterdam organiseert tijdens Art Rotterdam.
lees meer
event
Thuis bij TENT: Ibrahim Alaoui
TENT: 08/02, 18:30 uur
Programmamaker Gyonne Goedhoop nodigde tien Rotterdamse makers en publiek uit tot een verkenning van wat identiteit vandaag betekent. Multi-perspectiviteit staat daarbij centraal. Met geluiden van verschillende ervaringen, belevingen en gedachten, die niet hetzelfde klinken maar even waardevol zijn.
lees meer
lancering
Kunstwerk Libia Castro en Ólafur Ólafsson op gevel AVL-Mundo
AVL-Mundo: 08/02, 17:00 uur
Het kunstwerk ThE riGHT tO RighT/WrOnG van Libia Castro en Ólafur Ólafsson is vanaf 7 februari te zien aan de silo van AVL-Mundo. Tijdens Art Rotterdam op vrijdag 8 februari tussen 17.00 en 18.00 uur bent u van harte welkom om samen met de kunstenaars een toast uit te brengen op de lancering van dit nieuwe werk in de publieke ruimte.
lees meer
gratis avondopenstelling
Kunstavond XL
Witte de Withstraat: 08/02, 18:00 - 23:00 uur
De Kunstavond duurt tijdens de Art Rotterdam Week extra lang: op vrijdagavond kun je van 18:00 – 23:00 uur gratis binnenlopen bij Witte de With Center for Contemporary Art, V2, WORM, MAMA en TENT. Ook is er een gratis rondleiding die je in highspeed langs deze instellingen leidt, deze vertrekt om 19:00 uur vanaf de balie van Witte de With/TENT (Witte de Withstraat 50).
lees meer
Rotterdam Cultural Histories #15
Publiekslievelingen en Weesbeelden
TENT: t/m 17/03
Kunst elitair? Nee hoor! In Rotterdam Cultural Histories is te zien hoe Rotterdammers de beelden in hun stad koesteren, ervoor lobbyen en actievoeren, en ze desnoods adopteren. Er wordt ingezoomd op ‘Jan Gat’ (de volksnaam voor Ossip Zadkine’s De verwoeste stad), ‘Kabouter Buttplug’ (de geuzennaam voor Paul McCarthy’s Santa Claus) en Stichting De Witte Bollen.
lees meer
tentoonstellingen & open ateliers
Rotterdamse kunstenaars
06/02 - 10/02
Het werk van Rotterdamse kunstenaars is ook te zien op andere plekken in de stad. Zo is werk van Hans van der Ham te zien in ZERP Galerie, en toont Anique Weve foto’s bij Art Space Rotterdam. Ook de kunstenaars van de Borgerstraat, Kunst & Complex, Het Wilde Weten en Piet Zwart Instituut openen dit weekend hun ateliers voor publiek. Ook is er weer een Not For Profit Art Party door Roodkapje en WORM.
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
The Garden Project
De Achtertuin: 07/02 - 09/02
The Garden Project is een verzameling van Rotterdamse kunstenaars, ontwerpers en performers. Het is een tuin die ‘De Achtertuin’ omtovert tot een ruimte van artistieke happening. Met werk van Ruud Goedhart, Douwe Halbertsma, Jeannette Ephraim, Jochem Rotteveel, Milica Jovićević, Vladimir Radujkov, Iris Woutera de Jong, Eva Krause, Wandschappen en Duotuin.
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
The New Current
Cruise Terminal Rotterdam: 06/02 - 10/02
Tijdens de Art Rotterdam Week presenteert The New Current in samenwerking met Qade Solo Project een speciaal expositie- en performanceprogramma met werk van 15 jonge kunstenaars in de Cruise Terminal Rotterdam. CBK Rotterdam droeg bij aan de kunstenaarshonoraria voor deze tentoonstelling.
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Wanderland
Salon Salon: 02/02 - 29/03
Handschrift, techniek, ambacht, experimenteerlust en veel plezier in het onderzoeken en maken liggen ten grondslag aan het werk van de deelnemende kunstenaars Onno Poiesz, Bertjan Pot, Karin Rianne Westendorp en Serge Game in de expositie Wanderland. CBK Rotterdam droeg bij aan de kunstenaarshonoraria voor deze tentoonstelling.
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Art Index Rotterdam
overzicht
Er is nog veel meer kunst te zien tijdens Art Rotterdam Week. Ga voor een volledig en actueel (Engelstalig) overzicht van alle tentoonstellingen bij Rotterdamse galeries, instellingen en projectruimtes naar de website van Art Index. Op donderdag organiseert Art Index een speciale Downtown Gallery Evening. Art Index wordt ondersteund door CBK Rotterdam.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*