bekijk de online versie

april 2019

Zien en doen
De komende weken is er weer genoeg te zien en te doen in Rotterdam. En met de mooie weersvoorspelling en een aantal vrije dagen komt dat wel heel goed uit. Allereerst zijn de stadstekenaars van 2019 bekend! Lees snel verder om erachter te komen wie hebben gewonnen. Bij TENT kun je terecht voor live performances, een symposium en twee tentoonstellingen tijdens Post-Opera. Daarnaast wordt Rotterdam Cultural Histories #16 geopend, met dit keer als onderwerp: hoe komt men van de Salvador Allendestraat naar de Andre van der Louwbrug? Op Koningsdag vieren we feest in CultuurWerkplaats Tarwewijk, waar je van harte welkom bent. Vanaf 15 mei kun je in het Hilton Rotterdam naar een expositie over de maaskanttekeningen en tot slot is CBK Rotterdam betrokken bij nieuwe projecten zoals Tuin van Noord en de verfraaiing van de Voorschoterlaan.
De stadstekenaars van 2019 zijn bekend!
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Na een geslaagd pilotproject in 2018 waarin tien Rotterdamse kunstenaars tien verschillende gebouwen van de Rotterdamse architect Hugh Maaskant vastlegden, hebben het Stadsarchief en CBK Rotterdam, in samenwerking met de Kunsthal, besloten jaarlijks een aantal kunstenaars opdracht te geven de stad vast te leggen. Begin 2019 riepen zij Rotterdamse kunstenaars op documentatie in te sturen op basis waarvan een jury een keuze heeft gemaakt voor de nieuwe stadstekenaars van 2019. Deze oproep werd beantwoord met 72 inzendingen die met elkaar het eigenzinnige karakter van de Rotterdamse cultuur aardig weergeeft.

Met veel overtuiging en plezier wil de jury haar keuze bekendmaken. De Rotterdamse Stadstekenaars 2019 zijn Cox Janssens, Kay Hessels en Isra Páez.
lees meer
tentoonstelling, symposium
Post-Opera
19/04 t/m 30/06/19 in TENT
Opening: donderdag 18 april, 19.00 uur. TENT, V2_ Lab for unstable media en Operadagen Rotterdam slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking. Het resultaat is een dynamisch programma met live performances, een symposium en twee tentoonstellingen. Daarin onderzoekt Post-Opera, op het snijvlak van beeldende kunst, technologie en opera, de hedendaagse veranderende relatie tussen het menselijk lichaam en de stem.
lees meer
tentoonstelling
Rotterdam Cultural Histories #16
19/04/2019 t/m 06/10/2019 in TENT
Deze tentoonstelling gaat in op de Rotterdamse solidariteitsbeweging die ontstond na de staatsgreep in Chili in 1973, waarbij president Salvador Allende en zijn kabinet uit de macht werden ontzet. Duizenden Chilenen kwamen naar Rotterdam, waar zij aan de basis stonden van uiteenlopende kunstwerken, met als centrale figuur André van der Louw, burgemeester van Rotterdam in de periode 1974-1981.
lees meer
workshop
Koningsdag in de Tarwewijk
27/04/19 in CultuurWerkplaats Tarwewijk
Kom dansen, leg je in de knoop en balanceer op één been. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn meneer Jacques, De Knoop en De Man die op één been staat aanwezig in de binnentuin van CultuurWerkplaats Tarwewijk. Leg dit spektakel vast op een tekening, foto of gedicht en win een taart voor tien personen! Dit alles onder het genot van hapje, drankje en heerlijke muziek.
lees meer
expositie
Expo Maaskanttekeningen
15/05/19 t/m 26/05/19
Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Maaskantprijs in 2018 nodigden Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam 10 Rotterdamse kunstenaars uit om hun impressie te geven van één van de vele gebouwen van Maaskant die de stad rijk is. Ter ere van Opbouwdag 2019 worden deze tentoongesteld in het Hilton Hotel.
lees meer
#CBKROTTERDAMMAAKT MOGELIJK
Tuin van Noord
#workinprogress
Vastgoedontwikkelaar HD Groep heeft in samenwerking met BKOR 10 kunstenaars gevraagd mee te denken over kunst in het woningbouwproject Tuin van Noord in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel. Het is de bedoeling dat sloopmateriaal uit de gevangenis gebruikt wordt voor het maken van de uiteindelijke kunstwerken. 
lees meer
#CBKROTTERDAMMAAKT MOGELIJK
Verfraaiing Voorschoterlaan
#workinprogress
In 2015 startte een aantal buurtbewoners het project Kunst op de Kop om de verrommeling aan de kop van de Voorschoterlaan aan te pakken. Het doel is niet alleen de straat te verfraaien, maar ook aan de entree van de Voorschoterlaan iets bijzonders te creëren. BKOR heeft samen met de buurtbewoners ideeën en ontwerpen bekeken en de handen ineengeslagen om een kunstwerk van Ron van der Ende gerealiseerd te krijgen.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*