Ondertussen

Hoe kan een kunstenaar – in tijden van Covid-19 – meehelpen een plek zoals een openbare speeltuin opnieuw van energie en verbeelding voorzien?

Het project Ondertussen van reinaart vanhoe is een samenwerking tussen kunstenaars en gebruikers van speeltuinvereniging Tarwewijk. Een van de doelen is te onderzoeken hoe je – in tijden van corona – een dichte speeltuin actief kunt houden? Een ander doel is het oefenen in buurtschap als kunstenaar.

De deelnemende kunstenaars  gaan samen met de gebruikers, vrijwilligers en omwonenden van de speeltuin in gesprek en verzinnen verschillende manieren om ervaringen en inzichten te delen, zoals workshops, een kunstkrant, interviews. Het einddoel is het maken van een toolkit die de speeltuin bij onverhoopte sluiting kan inzetten.

De deelnemende kunstenaars zijn op dit moment uit Pris Roos, Rieneke de Vries, Zoë Cocchia, Tessa Biemans, George Booij en mariëlle verdijk.

De meeste kunstenaars die zijn uitgenodigd om mee te werken wonen in de buurt. Dit geeft de mogelijkheid om de gelegde contacten ook verder door te zetten in de tijd.

De organisatoren streven naar een eindpresentatie voor een groter publiek waarbij de resultaten van de workshop worden getoond.

Publicatiedatum: 04/09/2020