beeldencollectie verrijkt met L’Âge d’Or van Gavin Turk


Afgelopen zondag, op Wereldvluchtelingendag, onthulde Burgemeester Aboutaleb L’Âge d’Or van Gavin Turk aan de Rotterdamse Wilhelminapier. Het werk van de Britse kunstenaar staat aan de Maas, pal tegenover het toekomstige Fenix Landverhuizersmuseum.

L’Age d’Or (2019) is een ruim 3,5 meter hoge bronzen openstaande deur. Het Fenix landverhuizersmuseum schonk het kunstwerk in langdurige bruikleen aan de stad waarmee het onderdeel wordt van de internationale beeldencollectie van CBK Rotterdam, Sculpture International Rotterdam.

CBK Rotterdam is trots op de nieuwe aanwinst van de internationale collectie, die zich in het afgelopen jaar sowieso al mocht verheugen in bijzondere, nieuwe aanwinsten. In maart 2021 werd De vlecht van Kalliopi Lemos als gift van stichting Droom & Daad aan de collectie toegevoegd en in september 2020 werd het monumentale werk van Ben Zegers Iedereen is dood behalve wij onthuld in het centrum van Rotterdam.

Met deze verrijkte beeldencollectie wordt Rotterdam nog meer op de kaart gezet als internationale beeldenstad waar 24 uur per dag van beeldende kunst genoten kan worden.

Meer informatie over de collecties kunst in de openbare ruimte en de nieuwe aanwinsten vindt u op bkor.nl.

Er worden geregeld nieuwe kunstwandelingen langs kunst in de openbare ruimte georganiseerd. De verzamelde wandelingen, inclusief een wandeling geïnspireerd op L’Âge d’Or, vindt u op www.cbkrotterdam.nl/kunstwandelen.

Publicatiedatum: 22/06/2021