Foto: Aad Hoogendoorn

GEO WYETH WINT DOLF HENKES PRIJS 2021


Geo Wyeth wint de negende Dolf Henkes Prijs. Wyeth boeide de jury met een transformatieve installatie waarin het werk, de bezoeker en het gebouw van TENT samenkomen in een collectieve performance. Door hun subtiele maar krachtige ruimtelijke interventies vestigen ze de aandacht op wat er onder de oppervlakte van veronderstelde beschaving schuilt en hoe het bevrijd moet worden als lucht uit een fles.

DE JURY

De jury, die dit jaar wordt voorgezeten door Nathanja van Dijk (curator en voormalig directeur van de Kunsthal) en verder bestaat uit Fons Hof (directeur Art Rotterdam), Charl Landvreugd (kunstenaar, curator en Hoofd Onderzoek & Curatorial Practice bij het Stedelijk Museum Amsterdam) en Evelyn Taocheng Wang (winnaar Dolf Henkes Prijs 2019), brengt over de nominaties het volgende statement uit:

“Wij waren verheugd een keuze te kunnen maken uit een groot aantal kunstenaars dat Rotterdam – en dikwijls ook Curaçao – op de kaart zet met hun frisse, eigenzinnige en vernieuwende kunstenaarspraktijk. In hun grote verscheidenheid hebben de genomineerde kunstenaars gemeen dat ze ieder op radicaal eigen wijze actuele thema’s als afkomst, erfgoed, geschiedschrijving, identiteit, queerness en lichamelijkheid onderzoeken. Tegelijkertijd overstijgen ze het maatschappelijk debat door middel van een geraffineerde en intelligente beeldtaal.”

 

Publicatiedatum: 06/07/2021