Foto: Jannes Linders

Feestelijke opening ‘Sash’ van Ron van der Ende


Sash van Ron van der Ende is afgelopen zomer geplaatst. Onder begeleiding van de kunstenaar heeft een team het werk gemonteerd aan de gevel van een appartementencomplex op de kop van de Voorschoterlaan. Het werk is gemaakt van kaphout van populieren uit het Kralingse Bos, wat goed is te ruiken na een flinke regenbui.

De feestelijke opening van het kunstwerk staat gepland op 17 december 2022. Ernest van der Kwast presenteert het programma en interviewt betrokkenen en omwonenden. Ook draagt hij een column voor ter gelegenheid van de komst van Sash. Deze winterborrel wordt buiten in het nieuwe plantsoentje georganiseerd door het bewonersinitiatief Kunst op de Kop.

Het kunstproject is gekoppeld aan de herinrichting van de kop van de Voorschoterlaan, waarvan de oplevering plaatsvindt in november. BKOR trad als opdrachtgever en co-financier op voor dit project, dat mogelijk is gemaakt met financiële bijdragen van het Mondriaan Fonds, Stichting Droom en Daad en Stichting Job Dura Fonds. Met speciale dank aan Woonstad en gemeente Rotterdam.

Publicatiedatum: 17/11/2022