BKOR lanceert vijf online kunstroutes


Vandaag lanceert BKOR vijf online kunstroutes verspreid over de hele stad. Door de routes online aan te bieden, maakt BKOR de wandelroutes toegankelijk voor een groter publiek. De routekaarten zijn ook nog steeds gratis verkrijgbaar bij Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel en op het Stationsplein.

De volgende vijf kunstroutes zijn vanaf nu online beschikbaar:
Kunstroute Rotterdam, van Zuidplein naar Rotterdam Centraal
Kunstroute Rotterdam, van Westersingel naar Wilhelminapier
Lichtroute
Rotterdam
Singeltracé
, Rotterdam Noord
Feijenoord Monumentaal

Elke route bestaat uit een plattegrond en bij elk kunstwerk een foto en achtergrondinformatie in het Nederlands en Engels. De routekaarten zijn te downloaden via bkor.nl/routes. Deze website biedt een overzicht van ruim zevenhonderd openbare kunstwerken in Rotterdam. Door middel van vele foto’s en aanvullende informatie zoals artikelen, video’s en publicaties, wordt informatie gegeven over de verschillende kunstwerken uit de enorme collectie die Rotterdam rijk is.

Sinds 2015 ontwikkelt BKOR kunstroutes door de verschillende wijken van Rotterdam. Dit voorjaar wordt de nieuwe Kunstroute Hoogvliet gepresenteerd, met zestien bekende en minder bekende kunstwerken langs het vele groen en de rijke stadsgeschiedenis van Hoogvliet. Houd onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor de feestelijke lancering.

Publicatiedatum: 30/03/2023