logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Algemene voorwaarden stadstekenaars 2019

Opdracht
De interpretatie en persoonlijke visie van de kunstenaar geeft de tekeningen karakter en het hoeft daarom geen letterlijke registratie van het onderwerp te zijn; een meer abstracte weergave kan ook. De grenzen van het verrassende/spannende mogen daarbij worden opgezocht, maar herkenbaarheid van de locatie of gebeurtenis in de stad is een belangrijk uitgangspunt. De tekeningen vormen zo een betekenisvolle aanvulling op de collectie van het Stadsarchief Rotterdam. In de opdracht gaat het om minimaal drie tekeningen.

Technische voorwaarden

Materiaal/techniek
Verschillende technieken mogelijk, zoals potlood, pen, inkt, grafiek, aquarel, gouache, digitale beeldbewerking, gemengde technieken.
Geen olieverf, plastic, hout.
Bij voorkeur geen smettende materialen (krijt, houtskool).

Drager
Papier dat optimaal houdbaar is. Bij voorkeur zuurvrij/goed gebufferd.
Karton (zuurvrij) kan ook, bij voorkeur museumkarton.
Geen doek, hout, kunststof of plastic schuimplaat.
Wanneer lijmstof wordt toegepast: stijfsel of PVA/houtlijm. Geen tape.

2D
Niet ruimtelijk, dus geen 3D.
Collages alleen met papier en zo vlak mogelijk.

Formaat
Maximaal 980 x 1380 mm.
Voor de exacte afmetingen binnen dit maximum vindt afstemming plaats op een later moment.

Licenties (schriftelijke overeenkomst)
Bij aanvaarding van de opdracht worden de volgende punten overeengekomen:

  • auteursrechten berusten bij kunstenaar gedurende diens leven, bij overlijden komen de rechten aan Stadsarchief Rotterdam of in publiek domein
  • Stadsarchief Rotterdam is te allen tijde gerechtigd tot openbaarmaking in online beeldbank en andere platforms waarop het Stadsarchief publiceert
  • Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam kunnen de tekeningen ter beschikking stellen aan derden voor zover het gaat om niet commercieel gebruik (schriftelijke verklaring)
  • Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam kunnen het geleverde werk exposeren en openbaar maken in publicaties
  • CBK Rotterdam is te allen tijde gerechtigd het beeldmateriaal te gebruiken op zijn websites.

Rotterdam, januari 2019

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office