logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
The Individual Parallel - Bilderberg Parkhotel, Willem Oorebeek, 2014, Rotterdam, NL (foto: Jannes Linders)

Z-Files #15: Bild, oder…?

Z-Files: 31/03/2016
Locatie: Bilderberg Parkhotel

Een lezing van Willem Oorebeek en de presentatie van de SIR-editie van Willem Oorebeek’s The Individual Parallel – Bilderberg Utopia

Locatie: Bilderberg Parkhotel
20:00 uur
Entree: Gratis

In 2014 maakte Willem Oorebeek het werk The Individual Parallel – Bilderberg Utopia voor de noordgevel van het Bilderberg Parkhotel. De 604 composietstippen zijn te zien vanaf de Westersingel, en zijn inmiddels een bekend gezicht in het Rotterdamse straatbeeld. Het werk is opgenomen in de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam (SIR).

Deze maand geeft SIR een speciale editie uit, een videofilm die Oorebeek baseerde op de 604 mogelijke betekenissen van dit kunstwerk. De editie wordt op 31 maart gepresenteerd in het Bilderberg Parkhotel; aansluitend vertelt Oorebeek in de lezing ‘Bild, oder…?’ over zijn eigen positie als kunstenaar in de publieke ruimte.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office