logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Woordnacht

Event: 26/10/2019
Locatie: TENT

Stilte vormt het thema van Woordnacht 2019. De stilte van het taboe. De stilte van religie en natuur. De stilte van schrijvers die zelden van zich laten horen. De stilte van luisteren. Maar er is ook aandacht voor de stilte van niet kunnen horen, luisteren of spreken. Horend of niet-horend, sprekend of niet-sprekend: bezoekers van Woordnacht 2019 zullen stilte en geluid meemaken zoals ze niet gewend zijn.

Vorig jaar is de derde editie van Woordnacht gevierd op diverse ocaties in het centrum. Ruim 50 bekende auteurs, waaronder Arthur Japin, A.F.Th. van der Heijden, Joke van Leeuwen, Kluun en de Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin zijn onderdeel van het programma. Dit jaar doet TENT mee als locatie. exacte informatie hierover volgt later.

Voor meer informatie, klik hier.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office