logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Woody van Amen op IFFR

Film: 24/01/2020
Locatie: LantarenVenster

Met tweehonderd dollar op zak vertrok Woody van Amen in 1961 per vrachtschip van Rotterdam naar New York. Hij ontmoette daar kunstenaars als Andy Warhol en jazzdichter Ted Joans. Woody’s persoonlijke 8mm-films uit New York zijn het uitgangspunt van de korte documentaire Pop Secret van Pascale Korteweg en toont de cultuurshock die Van Amens leven op zijn kop zette. Terug in Rotterdam produceerde hij in zijn Kralingse atelier een eindeloze stroom op popart gebaseerde werken. Veerkracht en voortdurende inspiratie geven Van Amen de energie om te blijven creëren, zelfs op 82-jarige leeftijd.

Na de korte documentaire gaat journalist Frank van Dijl (NRC) aan tafel met Van Amen om over zijn werk en leven te praten. Om in de sfeer te blijven, volgt een speels visueel gedicht van Korteweg met Van Amens 8mm-films uit New York en Rotterdam, live begeleid door Lukas Simonis (gitaar) en Nina Hitz (cello). In samenwerking met OPEN Rotterdam en Stadsarchief Rotterdam.

Onderdeel van RTM, de Rotterdam-selectie.
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office