logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
The Scenario, Delicia Celik
The Scenario, Delicia Celik

WHERE DOES CULTURE HAPPEN?

Manifestatie, tentoonstelling: 03/03/2019 - 07/04/2019
Locatie: TENT

Met hun roots in hiphop en een ‘for us by us’ mentaliteit bouwen diverse groepen makers en creatieven in Rotterdam aan nieuwe sociale en culturele verbanden. Naast, en soms in samenwerking met bestaande instellingen, ontwikkelen ze events en manieren van werken waarin ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen vinden. Met een tentoonstelling, publicatie, performances, workshops en scherp debat haakt TENT in op de verschuivingen die zij teweegbrengen in het culturele landschap van vandaag.

Gastcurator Damoon Foroutanian nodigt drie jonge makers uit om in te zoemen op de clubscene en de parallelle stad van de nacht. Met wervelende beelden laten Steve Sondag en Crystal Doorjé van BRF zien hoe velen die zich niet door de gevestigde orde vertegenwoordigd voelen hun thuis vinden op de dansvloer en de community daaromheen. Tegelijkertijd stelt Charles Mensach met een interactieve installatie de mechanismen op scherp waarmee, ook binnen deze community, voor sommigen deuren open gaan die voor anderen gesloten blijven.

Foroutanian en Malique Mohamud van Concrete Blossom initiëren op zondag 31 maart om 15.00 uur een debat over de kloof tussen het huidige culturele profiel van Rotterdam en de daadwerkelijke culturele behoeften. Grassroots initiatieven zijn organisch verbonden met diverse doelgroepen die buiten bereik zijn voor gevestigde culturele instellingen, maar worden maar moeizaam als valide cultuurmakers erkend. Wat voor veranderingen in beleid, financiering en denken zijn nodig voor een duurzame ontwikkeling van de cultuur en sociale cohesie in deze stad?
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office