rondleiding

27/09/2018
Middellandplein

Wandel mee langs nieuwe schilderingen in Middelland


Op de hoek van de Claes de Vrieselaan en Volmarijnstraat is een kunstwerk gerealiseerd met de titel The Nomad. Het is een ontwerp van kunstenaar Sidi el Karchi. In de gevellijst op de hoek Hendrik Sorchstraat en Middellandstraat is een kunstwerk gerealiseerd met de titel The Power of Love, een ontwerp van Efrat Zehavi (zij presenteerde recent haar Anonymous Glossy in TENT).

De nieuwe schilderingen zijn onderdeel van het programma Mooi, Mooier, Middelland van de werkgroep Leefbaarheid, die het initiatief nam om muren en leegstaande gevellijsten van een kunstzinnige invulling te voorzien. Beide kunstenaars werden voorgedragen door BKOR (het programma Beeldende Kunst & Openbare Ruimte van CBK Rotterdam) in overleg met de werkgroep en de eigenaren van de panden. Rob Overkamp, voorzitter werkgroep Leefbaarheid: “Verscheidenheid of diversiteit stond bij elke keuze van de werkgroep centraal. Net zoals de wijk willen we ook kunst en poëzie met een veelzijdig karakter.”

Op donderdag 27 september worden een vijftal kunstwerken en gedichten (waaronder de schilderingen van Zehavi en El Karchi) op gevels in Middelland feestelijk geopend met een wandeling. Iedereen kan vanaf 16 uur aansluiten en genieten van voordrachten van dichters en kunstenaars. Kijk op http://www.mooimooiermiddelland.nl/ voor meer informatie over het programma Mooi, Mooier, Middelland.

CBK Rotterdam begeleidde het proces en droeg een deel bij aan de honoraria in opdracht van Werkgroep Leefbaar Middelhand/ Mooier Mooier Middelland/ Gemeente Rotterdam.