logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Naum gabo (foto jannes Linders)
Naum Gabo (foto: Jannes Linders)

Vrijdag Gabosingerdag: december

Event: 09/12/2016 - 16/12/2016
Locatie: Coolsingel

Elke vrijdag is er een nieuw eerbetoon aan de Naum Gabo: GO GO GABO, op je spoedig herstel! De restauratie komt eraan, de eigenaar is bezig met de voorbereidingen.

Sculpture International Rotterdam gaat door met haar eerbetoon aan deze bijzondere constructivistische sculptuur, ooit landmark van een stralend moderne Coolsingel. Met het herstel van de Gabo en de herstructurering van de Coolsingel kan de Gabo opnieuw een hoogtepunt worden in de actuele publieke ruimte van de Coolsingel.

Vrijdag 9 december tussen 17.30 en 18.00 speelt Maaike Mae (Maaike Adegeest). Zij begint al op jonge leeftijd op piano, viool en gitaar. Sinds haar 18de schrijft Maaike haar eigen composities die ze veelal zelf begeleidt met gitaar. Maaike Mae zingt Engelstalige popnummers. www.maaikemae.com

Vrijdag 16 december van 19:00 tot 20:00 uur (op een ander tijdstip dan gewoonlijk) brengen de Haringkoppen een eerbetoon aan z.t. 1957 van Naum Gabo bij De Bijenkorf Rotterdam.
Een Vlaardings hart van goud en een spetterend repertoire: blaaskapel De Haringkoppen is niet meer weg te denken als er iets in Vlaardingen wordt gevierd. De Haringkoppen komen naar Rotterdam speciaal voor Gabo en spelen in de samenstelling van een bigband, met de sound van een dweilorkest. Met swingende nummers en vrolijke meezingers zorgen De Haringkoppen voor een muzikaal feest en is het altijd dansen en genieten van een Haringkoppenoptreden. Kom aan en feest mee! – alles ten behoeven van een spoedig herstel van Gabo.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office