Naum Gabo (foto: Jannes Linders)

Event

09/12/2016 — 16/12/2016
Coolsingel

Vrijdag Gabosingerdag: december


Elke vrijdag is er een nieuw eerbetoon aan de Naum Gabo: GO GO GABO, op je spoedig herstel! De restauratie komt eraan, de eigenaar is bezig met de voorbereidingen.

Sculpture International Rotterdam gaat door met haar eerbetoon aan deze bijzondere constructivistische sculptuur, ooit landmark van een stralend moderne Coolsingel. Met het herstel van de Gabo en de herstructurering van de Coolsingel kan de Gabo opnieuw een hoogtepunt worden in de actuele publieke ruimte van de Coolsingel.

Vrijdag 9 december tussen 17.30 en 18.00 speelt Maaike Mae (Maaike Adegeest). Zij begint al op jonge leeftijd op piano, viool en gitaar. Sinds haar 18de schrijft Maaike haar eigen composities die ze veelal zelf begeleidt met gitaar. Maaike Mae zingt Engelstalige popnummers. www.maaikemae.com

Vrijdag 16 december van 19:00 tot 20:00 uur (op een ander tijdstip dan gewoonlijk) brengen de Haringkoppen een eerbetoon aan z.t. 1957 van Naum Gabo bij De Bijenkorf Rotterdam.
Een Vlaardings hart van goud en een spetterend repertoire: blaaskapel De Haringkoppen is niet meer weg te denken als er iets in Vlaardingen wordt gevierd. De Haringkoppen komen naar Rotterdam speciaal voor Gabo en spelen in de samenstelling van een bigband, met de sound van een dweilorkest. Met swingende nummers en vrolijke meezingers zorgen De Haringkoppen voor een muzikaal feest en is het altijd dansen en genieten van een Haringkoppenoptreden. Kom aan en feest mee! – alles ten behoeven van een spoedig herstel van Gabo.