logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Tresspassers W.

tentoonstelling: 17/06/2016 - 19/06/2016
Locatie: Wijnbrugstraat

Tijdens het Wijnhaven Festival opent de tentoonstelling Trespassers W van studenten van de Willem de Kooning Academie de deuren. Werk van ruim dertig studenten van verschillende vakdisciplines is op 17, 18 en 19 juni te zien in de tentoonstellingsruimte van het nieuwe Strips! Museum aan de Wijnbrugstraat.

Centraal bij deze eindpresentatie van de minor Public&Private staat het vertellen van verhalen. De pioniers verlaten de gebaande paden en veroorzaken beeldende stroomversnellingen door eigenzinnige statements in zowel toegepaste als autonome richtingen. Van een life-size Pirelli-kalender over veertig kilo afvallen, voyeuristische foto’s en kleding van chipszakken tot het Klinefelter syndrome en een hallucinerend tropisch eiland in de Wijnhaven.

De expo is vrij toegankelijk voor publiek op:
vrijdag 17 juni van 18.00 – 21.00 uur tijdens de feestelijke opening
zaterdag 18 juni van 12.00 – 21.00 uur
zondag 19 juni 12.00 – 17.00 uur

Locatie: Strips! Museum, Wijnbrugstraat, Rotterdam

Dit project is mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Museum Strips! en het Wijnhaven Festival.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office