logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Tresspassers W.

Tentoonstelling: 17/06/2016 - 19/06/2016
Locatie: Wijnbrugstraat

Tijdens het Wijnhaven Festival opent de tentoonstelling Trespassers W van studenten van de Willem de Kooning Academie de deuren. Werk van ruim dertig studenten van verschillende vakdisciplines is op 17, 18 en 19 juni te zien in de tentoonstellingsruimte van het nieuwe Strips! Museum aan de Wijnbrugstraat.

Centraal bij deze eindpresentatie van de minor Public&Private staat het vertellen van verhalen. De pioniers verlaten de gebaande paden en veroorzaken beeldende stroomversnellingen door eigenzinnige statements in zowel toegepaste als autonome richtingen. Van een life-size Pirelli-kalender over veertig kilo afvallen, voyeuristische foto’s en kleding van chipszakken tot het Klinefelter syndrome en een hallucinerend tropisch eiland in de Wijnhaven.

De expo is vrij toegankelijk voor publiek op:
vrijdag 17 juni van 18.00 – 21.00 uur tijdens de feestelijke opening
zaterdag 18 juni van 12.00 – 21.00 uur
zondag 19 juni 12.00 – 17.00 uur

Locatie: Strips! Museum, Wijnbrugstraat, Rotterdam

Dit project is mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Museum Strips! en het Wijnhaven Festival.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office