logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

The Flexible Artwork

Event: 03/12/2016
Locatie: TENT

Kunstwerken zijn flexibel, ze kunnen in verschillende contexten functioneren en zich opladen met nieuwe betekenissen. Ze zijn niet gebonden aan institutionele kaders zoals musea met hun nadruk op canonvorming of platforms voor hedendaagse kunst waar een focus op experiment en actuele relevantie de boventoon voert. Welke alternatieven zijn er binnen de tentoonstellingspraktijk die een meer flexibele benadering van de presentatie van het kunstwerk uitdragen?

Op zaterdagmiddag 3 december om 13.30 uur gaan kunstenaars en curatoren met elkaar in gesprek over de wijze waarop kunst de kaders van het kunstinstituut kan oprekken en alternatieven kan bieden voor de tentoonstellingspraktijk. De discussie vormt het sluitstuk van The Back Room, een samenwerking tussen TENT en Museum Boijmans Van Beuningen waarin conservator Noor Mertens werk van een oudere generatie kunstenaars presenteert in de context van de actuele programmering van TENT.

Voertaal: Engels
Kaarten: € 3

Kaarten en meer info

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office