Interactieve meetings

04/10/2021 — 22/11/2021
Online

Artist Meetings: Tools


In deze complexe tijd is de onafhankelijkheid van kunstenaars belangrijker dan ooit. In een 6-delige online serie kan je, samen met collega-kunstenaars, onderzoeken hoe je deze positie kan verstevigen en uitbreiden. Ervaar inzichten en concrete tools om mee aan de slag te gaan.

De positie van de professioneel beeldend kunstenaar in het huidige snel veranderende kunstklimaat is, mede door de corona-crisis, verder onder druk komen te staan. Deze bijeenkomsten gaan over de vraag: Hoe kan je als onafhankelijke kunstenaar zelf actie ondernemen om een sterke eigen maatschappelijke en economische positie in te nemen? Deze online serie is een vervolg op het 2-daagse online webinar The Asset of Art. Ook zonder deelname aan The Asset of Art ben je van harte uitgenodigd deel te nemen.

In deze 6-delige serie worden je concrete Tools aangereikt, naar hoe je jouw positie in de kunstsector verder kan verdiepen.

T/m 1 oktober kan je je hier aanmelden.

Het programma bestaat uit 6 online bijeenkomsten van ieder 2,5 uur. Op deze middagen delen trainers en specialisten op interactieve wijze hun expertise, waarbij praktische tools worden aangereikt.

Programma

  1. Positionering – maandag 4 oktober 15.00 – 17.00Wat zijn de elementen die je kan gebruiken voor een goede en aantrekkelijke presentatie/lezing over je werk in een zakelijke omgeving. Wat is de essentie van je werk? Hoe kan je jouw werk op een goede manier positioneren? Marlies Leupen geeft een interactieve presentatietraining en strategisch advies over profilering volgens haar zelf ontwikkelde methode “B hungry & get fed”.Expert: Marlies Leupen
  2. Zakelijk netwerken – maandag 11 oktober: 15.00 – 17.00Wat motiveert een kunstkoper en/of verzamelaar? Hoe is het perspectief vanuit de verzamelaar? Hoe kan je een goede relatie opbouwen, die de kansen versterkt om tot een opdracht te komen, of een werk aan te kopen, zonder je authenticiteit daarbij te verliezen? Welke (online) promotie kan voor jou werken? Een interactieve workshop gebaseerd op opgedane ervaringen binnen de Young Collectors Circle, ingestoken vanuit de theorie van de customer journey.Expert: Nienke van der Wal, oprichter van Young Collectors Circle
  3. SEO/online tool -maandag 1 november: 15.00 – 17.30Hoe kan je online je werk beter positioneren? Met SEO kan je je online zichtbaarheid sterk vergroten en een hoge(re) positie in de resultaten krijgen bij zoekmachines (zoals Google). Zo vinden mensen je sneller, als ze zoeken wat jij biedt. Maar wat is SEO precies? Hoe maak je een website beter vindbaar? En hoe zorg je ervoor dat je kijkers klanten worden? Een interactieve online training: scoren met SEO.Expert: Rutger Steenbergenseozwolle
  4. Publiek-private samenwerking – Maandag 8 november: 15:00 – 17:30Hoe kan je goed samenwerken met verschillende partijen en belangen? Hoe kan je de kansen herkennen en benutten zonder je richting te verliezen. Tegelijkertijd is het essentieel om je eigen vrije ruimte in te bouwen om te blijven innoveren en daarnaast de samenwerking gezond en relevant te houden. Een middag waarin gezamenlijk onderzoek en onderlinge uitwisseling een rol speelt.Expert: Matthijs ten Berg, Building Art, Culture & Nature Platforms & Organisations
  5. Mecenaat – maandag 15 november: 15.00 – 17.30Kan je als maker ondernemer zijn en vrager tegelijk? Wat vraagt die dubbele positie van jou en van je publiek? Tijdens deze bijeenkomst bespreken we hoe mecenaat werkt en wat er tussen makers en gevers over tafel kan gaan – en wat niet. Geslaagd mecenaat is altijd wederkerig. Daarom verkennen we wat je aan je gevers kunt vragen, maar ook wat jij aan hen te bieden hebt. En welke voorwaarden stel je zelf aan de relatie met je gevers? Interactief webinar met vraagstellingen ter reflectie.Expert: Helleke van den Braber, hoogleraar Mecenaatstudies, Universiteit Utrecht.
  6. Peer Group – maandag 22 november: 15.00 – 17.30Kan een Peer Group ook voor jou als kunstenaar werken? Peer groups zijn ondernemers die samen proactief willen groeien. Kunnen en willen kunstenaars onderling kennis delen? Hoe zou dit op gelijke basis praktisch kunnen werken?Expert IZI Solutions: Jared Hiwat, consultant en (peer)coach

Online bijwonen

De bijeenkomsten zijn te volgen via Zoom. Een aantal dagen voor de eerste bijeenkomst krijg je de zoom-link toegestuurd. Alle bijeenkomsten zijn bij te wonen met dezelfde zoomlink. Bij een aantal bijeenkomsten krijg je vooraf vragen opgestuurd, ter voorbereiding. De voertaal is Nederlands.

Kan je er één van de bijeenkomsten niet bij zijn? Geen probleem. Het kan ook zijn dat een of meerdere onderwerpen je meer aanspreken dan anderen. De financiële eigen bijdrage blijft 25 euro. Van alle bijeenkomsten wordt een verslag gemaakt, wat na afloop aan je toegezonden wordt.

 

“Deze serie Meetings is tot stand gekomen door platform Art is A Guaranty met Cultuur+Ondernemen, in samenwerking met CBK Rotterdam”.