logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Museumnacht 2016

tentoonstelling: 05/03/2016
Locatie: TENT

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens Museumnacht010, die plaatsvindt op zaterdag 5 maart 2016. Van 20:00 tot 01:00 uur openen musea en culturele instellingen in de stad. Zoals in voorgaande jaren kan je met een passe-partout van 17,50 euro p.p. in de avonduren ‘kunsthoppen’ en genieten van wat cultureel Rotterdam te bieden heeft.

In TENT zijn twee tentoonstellingen bekijken: De groepstentoonstelling Spending Quality Time with My Quantified Self gaat over de relaties tussen het menselijk lichaam en digitale technologie. In het kader van dit project geeft kunstenaarsduo Momu & No Es tijdens Museumnacht om 21:00 en 23:00 uur een performance bij hun werk Highway. Ook kunstenaar Ilke Gers zal deze avond haar nieuwe performance Laps presenteren.

Daarnaast is het werk van Rotterdamse kunstenaar Paul Beckman te bekijken in de tentoonstelling The Back Room – Paul Beckman: het eerste deel van de bijzondere eenjarige samenwerking tussen TENT en Museum Boijmans Van Beuningen.

Lees hier meer over deze tentoonstellingen, of ga naar de website van Museumnacht010 voor tickets.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office