logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
De 'giraffen' (1964) van Kees Timmer herplaatst op het Noordereiland. Foto: Vincent Petit
De 'giraffen' (1964) van Kees Timmer herplaatst op het Noordereiland. Foto: Vincent Petit

Tentoonstelling en boek Kees Timmer

Boekpresentatie: 13/09/2018
Locatie: TENT

Boekpresentatie KEES TIMMER: 13/09/18
Locatie: TENT, Witte de Withstraat 50
Tijd: 17:00 uur – 19:30 uur

Tentoonstelling Kees Timmer | Mens & dier: 23/09/18 – 06/01/19
Locatie: Museum MORE, Gorssel

De Rotterdamse kunstenaar Kees Timmer (1903-1978) was een begenadigd tekenaar, graficus en beeldhouwer. Befaamd zijn de zelfportretten, maar vooral zijn voorstellingen met dieren, waarin hij een bijzonder kwetsbaar beeld van de wereld (en zichzelf) geeft. ‘Er zijn maar weinig figuratieve schilders in de Nederlandse kunst na 1945 die het niveau van Kees Timmer evenaren’, schreef criticus Carel Blotkamp, die als curator onlangs nog een aantal werken van Timmer in Museum Boijmans Van Beuningen toonde. Op 23 september opent Museum More (Gorssel) een overzichtstentoonstelling van het werk van Kees Timmer.

De catalogus bij deze tentoonstelling werd samengesteld door Stichting Clio te Rotterdam, opgericht om het werk van de naoorlogse generatie Rotterdamse kunstenaars onder de aandacht te brengen. De publicatie Kees Timmer is het eerste overzichtswerk van de kunstenaar. Achtereenvolgens worden zijn schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden en monumentale kunstwerken getoond van een exposé voorzien. Er zijn essays van Carel Blotkamp, Gerard Reve, Dick Hillenius, Heleen de Jong, Jeroen Giltaij en Dingenus de Vrie. CBK Rotterdam droeg bij aan de catalogus met een onderzoek naar het werk van Kees Timmer in de openbare ruimte.

Op 13 september presenteert Stichting CLIO Rotterdam het boek KEES TIMMER. Deze presentatie vindt plaats in TENT, en zal bijdragen bevatten van Rob de Moes (eindredacteur van het boek), Hans Walgenbach (voorzitter stichting CLIO Rotterdam), Dingenus van de Vrie, Jeroen Giltaij met een korte film van Frans Peter Verheijen en Cor Otte. Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan zoon Jan Timmer (onder voorbehoud) en Sjaak Spoorendonk.

 

 

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office