logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
 
 
 

Tent Welcomes: Werelden van…

presentatie: 26/06/2018 - 04/07/2018
Locatie: TENT

Opening: 29 juni

In opdracht van woningcorporatie Woonstad ontwikkelden Rotterdamse kunstenaars Laurien Dumbar, Thijs Ewalts, Tom Gallant en Kamiel Verschuren nieuwe raampartijen voor enkele naoorlogse galerijflats in Pendrecht. De wederopbouwarchitectuur beloofde een overzichtelijke wereld waarin iedereen hetzelfde soort leven zou leiden. De nieuwe ramen verbeelden de wereld van nu: beeldmontages rondom thema’s als wonen, wetenschap en camouflage tonen een verzameling leefwerelden die naast elkaar bestaan.

In TENT wordt het geheel gepresenteerd als video-installatie. Werelden van… is mede mogelijk gemaakt met een Investeringbijdrage van CBK Rotterdam.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office