logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
 
 
 

Tent Welcomes: Werelden van…

presentatie: 26/06/2018 - 04/07/2018
Locatie: TENT

Opening: 29 juni

In opdracht van woningcorporatie Woonstad ontwikkelden Rotterdamse kunstenaars Laurien Dumbar, Thijs Ewalts, Tom Gallant en Kamiel Verschuren nieuwe raampartijen voor enkele naoorlogse galerijflats in Pendrecht. De wederopbouwarchitectuur beloofde een overzichtelijke wereld waarin iedereen hetzelfde soort leven zou leiden. De nieuwe ramen verbeelden de wereld van nu: beeldmontages rondom thema’s als wonen, wetenschap en camouflage tonen een verzameling leefwerelden die naast elkaar bestaan.

In TENT wordt het geheel gepresenteerd als video-installatie. Werelden van… is mede mogelijk gemaakt met een Investeringbijdrage van CBK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office