logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
tent welcomes mk award

TENT Welcomes… MK Award

Prijsuitreiking, Tentoonstelling: 17/11/2017 - 17/12/2017
Locatie: TENT

Van 17 november tot 17 december verwelkomt TENT de derde editie van de MK Award. In de gym is een tentoonstelling te zien met werk van genomineerden Peter Fengler, Saskia Janssen en Ad de Jong. Op 1 december werd bekend gemaakt dat Peter Fengler de MK Award heeft gewonnen.

De prijs ter waarde van 5.000 euro wordt tweejaarlijks door Stichting MK Award uitgereikt voor integer en coherent kunstenaarschap; als hommage aan het gedachtengoed van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo, bij leven eigenaars van de Rotterdamse MK galerie.

Marieke van der Lippe realiseerde met steun van CBK Rotterdam videoportretten van de genomineerde kunstenaars. De prijsuitreiking van de MK Award vindt plaats op vrijdag 1 december om 20:oo uur.

Meer informatie over de genomineerden is te vinden op de website van TENT.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office