logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

TENT Welcomes: IFFR w/ Quay Brothers

Film: 23/01/2020 - 02/02/2020
Locatie: TENT

DREAM POOLS & COLLECTING HOLES
officiële opening vrijdag 24/01, 17.30
Installatie te zien vanaf donderdag 23/01, 11.00

Met deze immersieve, droomachtige installatie introduceren de Quay Brothers een aantal scenes en motieven uit hun langlopend project: een toekomstige speelfilm gebaseerd op de roman Sanatorium Under the Sign of the Hourglas (1937) van de Poolse schrijver Bruno Schultz. Diens Sanatorium is een zwevend universum, halverwege tussen waken en slapen, waar de morbide, ambigue tijd niet door klokken kan worden gemeten. Stephen en Timothy QUAY (1947, USA) bouwen sinds de jaren zeventig aan een enigmatisch, duister oeuvre dat vooral stop-motion films omvat, maar ook tekeningen, decorontwerpen en kijkdozen, vol literaire referenties. In al hun werk etaleren de broers een fascinatie voor de twintigste-eeuwse cultuur en verbeeldingswereld van Centraal en Oost-Europa.
lees meer 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office