logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Tent Welcomes: An Invitation to Dance

tentoonstelling: 26/05/2019 - 23/06/2019
Locatie: TENT

Opening: zondag 26 mei, 16.00-18.00 uur. Locatie: TENT Rotterdam, Witte de Withstraat 50. Toegang: gratis.

Zondag 26 mei 2019 opent bij TENT ‘An Invitation to Dance’, een film-installatie gemaakt door filmmaker Noud Heerkens en choreograaf Loïc Perela.

Het werk, dat ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Dansateliers Rotterdam wordt gepresenteerd, vormt het resultaat van een onderzoek naar de filmische beleving van dans. Een kruisbestuiving tussen dans, cinema- en technologie, waar bezoekers zich kunnen laten meevoeren in de wereld van de dansers op het doek, in een omgebouwde dansarena in TENT. De installatie wordt geopend door Martine Dekker, directeur CINEDANS.

Lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office