Prijsuitreiking

15/07/2016
Cinerama

TAA

Op vrijdag 15 juli om 20.00 uur in Cinerama vinden de TAA (TAA) plaats. De TAA-uitreiking is dé jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies en van Zwitserland. Een team van vakdeskundige scouts maakt tijdens de eindexamententoonstellingen een selectie van de beste audiovisuele werken. Tijdens de screening zullen de werken worden beoordeeld door een jury die bestaat uit prominenten uit de beeldende kunst- en filmwereld. Zij selecteren deze avond de winnaar voor de TAA en de Best Foreign Film Award. Deze winnaars ontvangen een residentie in Zwitserland en Rotterdam. Gedurende deze residentie krijgen de jonge kunstenaars de kans om zich verder te ontwikkelen en kennis te maken met een andere cultuur.

Tijdens de awardshow wordt in Cinerama het beste audiovisuele werk uit binnen- en buitenland op groot scherm getoond. Naast de beoordeling van de jury krijgt ook het publiek de kans om hun favoriete werk te kiezen, deze winnaar ontvangt de Public’s Choice Award.

Aansluitend worden de werken gedurende negen weken tentoongesteld in één van de zalen van TENT, hét platform voor 100% hedendaagse kunst in Rotterdam. De TAA fungeert als springplank voor pas afgestudeerde kunstenaars die op deze manier de kans krijgen hun werk te tonen aan een groot en internationaal publiek bestaande uit vak professionals en kunst- en filmliefhebbers.

Awardshow TAA 2016
Locatie: Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Tickets: €5,-/ studenten: €3,-
Bestellen via Cinerama, tel: 010-4115300

Mediapartner van de TAA 2016:
BK-informatie