Prijsuitreiking

08/09/2018
KINO Rotterdam

TAA 2018 in KINO Rotterdam

De TAA, de filmcompetitie voor pas afgestudeerde kunstacademiestudenten, keert dit jaar weer terug als videokunstfestival in KINO Rotterdam. Op zaterdag 8 september wordt vanaf 13­.00 uur het beste op audiovisueel gebied uit Nederland en gastland Groot-Brittannië getoond in de zalen van KINO, kun je netwerken met film- en kunstprofessionals en wordt er tijdens de awardshow bekendgemaakt wie een artist in residence wint in Cove Park, Schotland en Het Wilde Weten in Rotterdam. Het publiek kan zijn stem uitbrengen voor de Public’s Choice Award. De festivaldag wordt feestelijk afgesloten met een borrel in KINO.

Samenstelling nominaties
De organisatie van de TAA stelt ieder jaar zorgvuldig scouts aan om werken te selecteren voor de award show. De scouts bezoeken de eindexamenvoorstellingen van de kunstacademies en stellen de nominaties samen. Het team van scouts bestaat uit professionals afkomstig uit de beeldende kunst- en filmwereld. De criteria voor nominatie zijn artistieke authenticiteit, technisch en oorspronkelijke beeldtaal. Dit jaar worden de werken geselecteerd door zowel Nederlandse scouts als pioniers afkomstig uit het gastland. De Britse scouts bezoeken zes kunstacademies met een specialisatie in audiovisuele kunst: University of Art London (UAL), Plymouth College of Art, Leeds Art University, Manchester School of Art, Edinburgh College of Art (ECA) en Glasgow School of Art (GSA). Het team van Britse scouts bestaat uit: Sarah Hill (oprichter en directeur van Video Jam), Hannah James (kunstenaar), Scout Stuart (filmmaker en scenarist), Anna Field (visual arts publishing and digital consultant), Michaela Cullen (kunstenaar en co-founder van Serf) en Vickie Fear (curator en co-director van Counter). De jury bestaat onder andere uit: Priscila Fernandes (kunstenaar en residentiecoördinator Het Wilde Weten), Alexia Holt (associate director & visual arts programme producer bij Cove Park) en Marcus Jack (oprichter Transit Arts en projectcoördinator bij LUX, Schotland).

Nederlandse scouts
Yvonne de Jong – Willem de Kooning Academie, Rotterdam
Agnes Winter – ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Enschede
Frank Blommestijn en Michiel van der Werf – ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Arnhem
Eelko Ferwerda – Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Den Bosch/Breda
Merle Smeets – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Lene ter Haar – Academie Beeldende Kunsten, Maastricht
Eden Mitsenmacher – Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
Lieselot van Damme – ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Zwolle
Arno van Roosmalen – Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
Marie-Jeanne Ameln & Ron Rizerfeld – Academie Minerva, Groningen

Screenings in TENT
Ook in TENT is een selectie van de genomineerde videowerken te zien. De winnaars worden vertoond op zondag 9 september en het gehele programma tijdens de Kunstavond op 14 september van 18.00 tot 21.00 uur.

Tickets
Tickets voor de festivaldag zijn binnenkort te koop via de website van KINO of aan de deur. Blijf via onze Facebookpagina op de hoogte.
Reguliere tickets: 5 euro. Studententarief: 3 euro.