logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

TENT Academy Awards 2016

Tentoonstelling: 21/07/2016 - 25/09/2016
Locatie: TENT

De TENT Academy Awards (TAA) is dé jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies en van Zwitserland. Een team van deskundige scouts maakt tijdens de eindexamententoonstellingen een selectie van de beste audiovisuele werken. Tijdens de screening zullen de werken worden beoordeeld door een jury die bestaat uit prominenten uit de beeldende kunst- en filmwereld. Zij selecteren deze avond de winnaar voor de TENT Academy Award en de Best Foreign Film Award. Dit jaar bestaat de TAA 2016 jury uit: Roos Gortzak (directeur Vleeshal, Middelburg), Giovanni Carmine (directeur Kunst Halle Sankt Gallen, Zwitserland), Sabine Himmelsbach (Haus der Elektronischen Künste Basel, Zwitserland) en kunstenaarsduo en winnaars TAA 2009 Witte van Hulzen & Sander Breure. De winnaars ontvangen een residentie in Zwitserland en Rotterdam. Gedurende deze residentie krijgen de jonge kunstenaars de kans om zich verder te ontwikkelen en kennis te maken met een andere cultuur.
Lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office