logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

TAA 2016

tentoonstelling: 21/07/2016 - 25/09/2016
Locatie: TENT

De TAA (TAA) is dé jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies en van Zwitserland. Een team van deskundige scouts maakt tijdens de eindexamententoonstellingen een selectie van de beste audiovisuele werken. Tijdens de screening zullen de werken worden beoordeeld door een jury die bestaat uit prominenten uit de beeldende kunst- en filmwereld. Zij selecteren deze avond de winnaar voor de TAA en de Best Foreign Film Award. Dit jaar bestaat de TAA 2016 jury uit: Roos Gortzak (directeur Vleeshal, Middelburg), Giovanni Carmine (directeur Kunst Halle Sankt Gallen, Zwitserland), Sabine Himmelsbach (Haus der Elektronischen Künste Basel, Zwitserland) en kunstenaarsduo en winnaars TAA 2009 Witte van Hulzen & Sander Breure. De winnaars ontvangen een residentie in Zwitserland en Rotterdam. Gedurende deze residentie krijgen de jonge kunstenaars de kans om zich verder te ontwikkelen en kennis te maken met een andere cultuur.
Lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office