Workshop

29/09/2019
TENT

TENT 20 | TENT Family | Schrijfworkshop & Short Movie met Raoul de Jong


Voor kids van 9 t/m 12 jaar

TENT bestaat 20 jaar en om dit te vieren gaat een team aan professionals samen met jullie een Short Movie (korte film) opnemen waarmee we de wereld een stukje mooier gaan maken. We gaan jullie namelijk al speechend vastleggen. Wat is er volgens jou nodig om de wereld te verbeteren en welke boodschap heb jij voor de mensheid? Voordat de camera gaat draaien worden eerst de woordkunsten geoefend. Op zondag 29 september kun je tijdens TENT Family meedoen aan een schrijfworkshop met schrijver Raoul de Jong, waarna we vervolgens alle prachtige boodschappen samenvatten tot een Short Movie genaamd; Verander de wereld door te dromen.

Wat gaan we precies doen?
Om 12.00 start de dag met een schrijfworkshop van schrijver, dromer en avonturier Raoul de Jong.  Hij leert je in rap tempo een briljante speech schrijven. Wat is er volgens jou allemaal nodig om de wereld te verbeteren en hoe vat je dit goed samen? Leer van Raoul hoe jij jouw dromen kunt vangen in geschreven woorden. Ben je tevreden over je boodschap? Dan deel jij jouw droom, jouw speech, met de rest van de wereld door deze hardop uit te spreken voor de camera. Filmmaker Douwe van der Werf maakt hier een Short Movie van. Kortom, een workshop die je niet mag missen als je jouw skills als wereldverbeteraar wilt oppoetsen. Als de film af is krijg je die van TENT toegestuurd via de mail. Gewoon een cadeautje, omdat we jarig zijn.

Wie zoeken wij?
TENT zoekt kleine mensen met grote dromen! (9 t/m 12 jaar).

Hoe kun je meedoen?
Via deze ticketlink kun jij jou plekje reserveren en hebben we jouw e-mail adres. Na afloop van de dag laten we weten wanneer de video af is en sturen wij die je per mail naar je toe!
Deelname kost 2,50 per kind.

Waar- en wanneer vindt de workshop plaats?
De workshop vindt plaats op zondag 29 september van 12.00-14.00, in TENT bij kinderatelier WARTAAL -Atelier voor Woord en daad.
Voertaal is Nederlands.

WARTAAL- Atelier voor Woord en Daad
TENT en Theater Rotterdam sloegen aan het begin van de zomer de handen in één en transformeerden de gymzaal van TENT naar een performance-lab voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (en voor iedereen die zich daarna ook nog kind voelt). In deze ruimte ontdekken kinderen op eigen tempo, eigen niveau en op hun eigen manier wat performance kunst is en doet. Het is een speel, maak en ontdekterrein waarin de bezoekers worden uitgedaagd hun blik op de wereld vorm te geven. Het thema van dit atelier is naast performance; taal, in al haar verschijningsvormen; geschreven taal, verzonnen taal, uitgesproken taal, visuele taal, geheim taal, vreemde taal, babytaal, taal met ander schrift. Letters spelen hierbij de visuele hoofdrol, maar verliezen ook geregeld ook hun betekenis.
WARTAAL -Atelier voor Woord en Daad is op zondag 29 september voor het laatst open en verhuisd in de herfstvakantie naar Theater Rotterdam.