logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
takeover concrete blossom

Takeover #1: Concrete Blossom

Event: 14/07/2017
Locatie: TENT

Op vrijdag 30 juni organiseert Studio Narrative de eerste takeover in TENT. Concrete Blossom neemt TENT over in het kader van de tentoonstelling BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?. Dit event start om 19:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van TENT.


Concrete Blossom is een collectief dat zich al een tijd hard maakt voor een stad waar iedereen tot zijn recht komt, en dat is nodig ook. Steeds vaker zien ze dat diversiteit in Rotterdam gevierd wordt zonder het echt te omarmen. Nog te vaak is multicultureel Rotterdam het kosmopolitisch-lifestyle-decor van progressieve middenklassers. Een gemiste kans als je het hen vraagt. Want zeg nou eens eerlijk, de stad zou toch nog toffer zijn als diversiteit meer zou betekenen dan breakdancers, spoken word en brassbands. Met de naderende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is het tijd om samen te herdefiniëren hoe wij deze stad inrichten. Time to take over the city.

Takeover #1 wordt een avond waar culturele vernieuwers, veteranen en andere stadmakers met jou en elkaar in gesprek gaan over inclusiviteit en stedelijke toe-eigening.

Lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office