logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

TAKE OVER #2: FAMILY VALUES

Event: 04/08/2017
Locatie: TENT

De Heart Breakerz Crew is een internationale vrouwelijke hiphop crew, misschien wel de enige vrouwelijke queer groep artiesten in de hiphop (dans) wereld. Het collectief richt zich op samenwerkingen om elkaar, de hiphopscène en internationale dansgemeenschappen uit te dagen en te veranderen. De Heart Breakerz Crew deelt een passie voor hiphopcultuur en gebruikt beweging, muziek en kunst in hun optredens. Zij werken als ambassadeurs en vertegenwoordigers van diverse subculturen en collectieven over de hele wereld. Als een collectief van vrouwen, moeders, meisjes, professionals, en hustlers, beweegt de groep zich op een andere manier binnen de macho hiphop wereld.

De ervaringen en creatieve verkenningen binnen hiphop staan centraal in de take-over die zij organiseren binnen het kader van de tentoonstelling BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this? in TENT. Voor deze specifieke interventie heeft de crew o.a. een schilder- en dansworkshop ontwikkeld voor kinderen. Daarna volgt er een panelgesprek die zich richt op de toekomstige generatie van hiphop en wordt de avond afgesloten met een ‘jam’.
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office