logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

TAKE OVER #2: FAMILY VALUES

Event: 04/08/2017
Locatie: TENT

De Heart Breakerz Crew is een internationale vrouwelijke hiphop crew, misschien wel de enige vrouwelijke queer groep artiesten in de hiphop (dans) wereld. Het collectief richt zich op samenwerkingen om elkaar, de hiphopscène en internationale dansgemeenschappen uit te dagen en te veranderen. De Heart Breakerz Crew deelt een passie voor hiphopcultuur en gebruikt beweging, muziek en kunst in hun optredens. Zij werken als ambassadeurs en vertegenwoordigers van diverse subculturen en collectieven over de hele wereld. Als een collectief van vrouwen, moeders, meisjes, professionals, en hustlers, beweegt de groep zich op een andere manier binnen de macho hiphop wereld.

De ervaringen en creatieve verkenningen binnen hiphop staan centraal in de take-over die zij organiseren binnen het kader van de tentoonstelling BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this? in TENT. Voor deze specifieke interventie heeft de crew o.a. een schilder- en dansworkshop ontwikkeld voor kinderen. Daarna volgt er een panelgesprek die zich richt op de toekomstige generatie van hiphop en wordt de avond afgesloten met een ‘jam’.
lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office