logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Zomercarnaval Alida Dors BackBone (foto Aad-Hoogendoorn)
Zomercarnaval Alida Dors BackBone (foto Aad-Hoogendoorn)

STRAATPARADE ALIDA DORS

Event: 29/07/2017
Locatie: Rotterdam

TENT neemt voor de derde keer deel aan het Rotterdamse Zomercarnaval. Dit keer maakt choreograaf Alida Dors een parade geïnspireerd op de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten. De parade van Alida Dors verbindt een hiphopidioom met de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten. Daarin worden dierbaren als teken van eerbied en respect met opzwepende dans en muziek naar het graf gebracht, om kwade geesten af te schudden en het leven te vieren. Dors verbindt de vorm van het dansend afscheid nemen met de protestcultuur van hiphop. Ze laat haar dansers uitgelaten afscheid nemen van een onderdrukte positie en ten grave dragen wat hen ervan weerhoudt te zijn wie ze willen zijn.
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office