logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Zomercarnaval Alida Dors BackBone (foto Aad-Hoogendoorn)
Zomercarnaval Alida Dors BackBone (foto Aad-Hoogendoorn)

STRAATPARADE ALIDA DORS

Event: 29/07/2017
Locatie: Rotterdam

TENT neemt voor de derde keer deel aan het Rotterdamse Zomercarnaval. Dit keer maakt choreograaf Alida Dors een parade geïnspireerd op de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten. De parade van Alida Dors verbindt een hiphopidioom met de rol van dans in Afro-Caribische begrafenisstoeten. Daarin worden dierbaren als teken van eerbied en respect met opzwepende dans en muziek naar het graf gebracht, om kwade geesten af te schudden en het leven te vieren. Dors verbindt de vorm van het dansend afscheid nemen met de protestcultuur van hiphop. Ze laat haar dansers uitgelaten afscheid nemen van een onderdrukte positie en ten grave dragen wat hen ervan weerhoudt te zijn wie ze willen zijn.
lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office