logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

South Explorer

Event: 19/06/2020 - 21/06/2020
Locatie: Charlois

De nieuwe editie van South Explorer vindt plaats op 19, 20 en 21 juni in Charlois. Deze editie is speciaal omdat alle locaties de corona-beperkende-maatregelen in acht zullen nemen. Verwacht kunst in etalages, een balkonconcert, concerten met maximaal 20 bezoekers, in gebouwen wordt het aantal bezoekers gelimiteerd, zodat de 1,5 meter kan worden aangehouden, er zijn routes met gescheiden in- en uitgang en er is desinfecteermiddel aanwezig, de horeca is aangepast aan de richtlijnen door een afhaal loket en een gelimiteerd aantal bezoekers.

De meeste locaties zijn geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Op vrijdagavond is er een concert in de Oude Kerk. Voor meer (actuele) informatie over het tijdschema en een overzicht van alle evenementen, kan je de website checken of de Facebookpagina van South Explorer.

Binnen het programma van South Explorer vind je een aantal projecten / presentaties die mede tot stand zijn gekomen dankzij financiële ondersteuning van CBK Rotterdam:

  • Bad – Inside Out – For You
  • Erica Baltimore: Rituelen ontdoen van hun jasje
  • Growing Space_Wielewaal
  • Bobby Sayers: Creative Food Box
  • Niek Hilkmann: Groeten uit Charlois

 

South Explorer komt tot stand mede dankzij een bijdrage uit de regeling Activiteiten Stad. Met deze bijdrage wil CBK Rotterdam met beeldende kunst de stad aantrekkelijker maken en Rotterdamse beeldend kunstenaars daarin een rol geven en daarmee hun zichtbaarheid vergroten.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office