logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Slogans for Rotterdam

Event: 18/05/2016 - 10/07/2016
Locatie: TENT

Auteur en vierde generatie Rotterdammer Elfie Tromp nodigt Rotterdammers uit waaronder kunstenaars, denkers, schrijvers maar ook een kroegbaas en studenten om een slogan voor het toekomstige Rotterdam te maken. Met Slogans for Rotterdam wordt ‘Make it Happen’, de huidige slogan van Rotterdam, onder de loep genomen en bevraagd. Is Make it Happen wel de perfecte slogan voor Rotterdam of zouden we een betere Rotterdamse lijfspreuk aan burgemeester Aboutaleb kunnen voorleggen? Slogans for Rotterdam is onderdeel van de tentoonstelling Utopian Dreams en geïnspireerd op Douglas Coupland’s Slogans for the 21st Century, een groeiende verzameling van statements, waarmee hij de manier van denken in de eenentwintigste eeuw ten opzichte van de twintigste eeuw probeert te isoleren.

Gedurende de periode van de tentoonstelling Utopian Dreams schrijft Elfie Tromp in de tentoonstellingsruimte aan haar nieuwe roman en slogans en teksten met uitgenodigde gasten. De nieuwe slogans worden verzameld en gepresenteerd in tentoonstellingsruimte van TENT. De slogans worden ook digitaal verspreid. Op woensdag 18 mei onthult Douglas Coupland als eerste zijn ‘Slogan for Rotterdam’, vertelt hij Elfie Tromp over de achtergronden van zijn keuze en geeft hij het startsein voor het project. Daarna geven de tekstschrijvers van Mwah een workshop sloganschrijven.

Elfie schrijft in TENT van 13.00 tot 17.00 uur op de volgende dagen:
April: Za 23 april / Zo 24 april / Do 28 april / Za 30 april
Mei: Vr 6 mei / Zo 8 mei / Vr 13 mei / Zo 15 mei / Vr 20 mei / Za 21 mei
Juni: Vr 3 juni /Za 4 juni / Za 11 juni / Za 18 juni / Vr 24 juni /Za 25 juni
Juli: Vr 1 juli / Za 2 juli / Do 7 juli

In het kader van Rotterdam viert de stad! werkt Kunstblock in 2015 – 2016 samen met Douglas Coupland als ‘artist in focus’ onder de titel Futurosity. Coupland (1961) is een Canadese beeldend kunstenaar, bestsellerauteur, designer en fervent verzamelaar. Hij verwierf met zijn debuutroman Generatie X in één klap een reputatie als visionair van onze nabije toekomst. Op 18 en 19 mei vindt de Futurosity Summit plaats, een symposium met Douglas Coupland waarin de relatie van de mens tot het begrip ‘toekomst’ op scherp wordt gesteld.

Kunstblock bestaat uit TENT Rotterdam, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie. Futurosity is onderdeel van Rotterdam viert de stad! en wordt ondersteund door de Gemeente Rotterdam en The Art of Impact.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office