tentoonstelling

17/04/2021 — 17/07/2021
Zaagmolenbrug

SHOW BOX #36 van Foundation MESH


In de SHOW BOX expo’s van Foundation MESH ligt de focus op het creëren van een driedimensionale presentatie die vanaf de straat te bewonderen is. Dit initiatief kwam tot stand met het doel meer connectie aan te gaan met de buurt (Tussendijken) en de drempel weg te nemen die het binnenstappen in een galerie nog steeds dreigt te vormen. Sinds 2017 worden hiervoor kunstenaars uitgenodigd om shows te ontwerpen, specifiek voor de locatie. In SHOW BOX #36 is het de beurt aan Wouter van der Giessen met zijn werk Na Verloop van Tijd.

Over Na Verloop van Tijd
Als student was Wouter van der Giessen vaak te vinden rondom de Zaagmolenbrug. Zes jaar geleden woonde hij daar om de hoek en liep stage bij een kunstenaar uit de buurt. Na Verloop van Tijd is een onderzoek naar het leven in de stad Rotterdam en de omgeving van de Zaagmolenbrug. Ook maakt het werk een verbinding met de tijd die is verstreken sinds van der Giessen in de buurt zijn eerste stappen richting het kunstenaarschap zette. 

Praktische info
Na Verloop van Tijd is te zien van 17 april tot 17 juli 2021 bij de Zaagmolenbrug.
Over de kunstenaar
Wouter van der Giessen (1995) is beeldend kunstenaar uit Breda. In 2020 studeerde hij af aan het AKV | St. Joost met zijn afstudeerproject Voorbeeldentuin. Hiermee won hij de Gemeente Breda Atelierprijs. Zijn werk bevindt zich voornamelijk in de publieke ruimte in de vorm van kleurrijke sculpturen of installaties. Het zijn kleurrijke en iconische objecten die zijn aandacht trekken.  Deze objecten gelden als bouwstenen voor zijn sculpturale interventies in de publieke ruimte. Door goed te kijken naar specifieke plekken haalt hij bestaande conventies naar boven. Als kunstenaar onderzoekt hij hoe we hier op een andere manier naar kunnen kijken.