Event

29/01/2022 — 20/02/2022
Gemaal op Zuid

Sculpture International Rotterdam presenteert: Studio Paleis Maashaven


Tussen 29 januari en 20 februari 2022 manifesteert Studio Paleis Maashaven zich in het gebied tussen Metrostation Maashaven en Het Gemaal Op Zuid aan de Pretorialaan, de centrale locatie. In en rondom Het Gemaal Op Zuid worden een aantal nieuwe en bestaande werken getoond én gemaakt: Studio Paleis Maashaven is niet zozeer een manifestatie van voltooide kunst in de openbare ruimte, maar ook van het mogelijk maken van een tijdelijke periode en plek voor experiment, nadrukkelijk vanuit de verbinding met de lokale context en diversiteit. De deelnemende kunstenaars zijn Ken Lum, Erik van Lieshout, Jeroen Jongeleen, Jeanne van Heeswijk en NIFFO / Zoë Cochia.

Volg Studio Paleis Maashaven op social media en via Radio Paleis Maashaven. In samenwerking met Operator Radio gaat Studio Paleis Maashaven vanaf zondag 30 januari vier zondagen live uitzenden vanuit Het Gemaal Op Zuid. Ook kan er een wandeling worden gemaakt door het gebied met een audio- of echte tourgids en indien mogelijk een radioshow worden bijgewoond: altijd is er wel iets te zien of te horen, van dichtbij of op afstand. Ga voor meer informatie naar de Afrikaanderwijk VerwonderTour.

Paleis Maashaven is een langlopend project van Sculpture International Rotterdam vóór en over Rotterdam Zuid. Paleis Maashaven beoogde een pleidooi te zijn voor de veelvormigheid en kwaliteiten van het gebied maar werd door de wereldwijde pandemie ernstig belemmerd. SIR besloot Studio Paleis Maashaven tijdelijk op te bouwen in een compacter en robuust formaat dat zich niet laat tegenhouden door wispelturige beperkingen.

Vind het meer informatie en het programma hier.