logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Sara Hamadeh – A Refusing Machine

performance: 07/12/2017
Locatie: TENT

Op donderdag 7 december om 20:00 uur geeft Sara Hamadeh een lecture-performance in TENT. Terwijl dagelijks honderden amateurvideo’s van militaire vliegtuigen en drones boven Syrië online verschijnen, schetst Sara Hamadeh een beeld van de recente militaire geschiedenis waarin politiek, technologie en populaire cultuur verweven blijken. In deze ‘lecture-performance’ combineert zij het vertellen van verhalen met archiefmaterialen en mediabeelden om een verband te leggen tussen luchtoorlog, de cockpit en de menselijke rol.

Sara Hamadeh (Libanon) is kunstenaar en onderzoeker met een achtergrond in filmwetenschappen. In haar onderzoek richt ze zich op oorlogsbeelden en de machtspolitiek achter de productie en distributie van die beelden op het internet.

A Refusing Machine is onderdeel van het levendige publieksprogramma dat parallel aan de groepstentoonstelling Going Back To Forget plaats vindt. Meer informatie en tickets op de website van TENT.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office