logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Sara Hamadeh – A Refusing Machine

performance: 07/12/2017
Locatie: TENT

Op donderdag 7 december om 20:00 uur geeft Sara Hamadeh een lecture-performance in TENT. Terwijl dagelijks honderden amateurvideo’s van militaire vliegtuigen en drones boven Syrië online verschijnen, schetst Sara Hamadeh een beeld van de recente militaire geschiedenis waarin politiek, technologie en populaire cultuur verweven blijken. In deze ‘lecture-performance’ combineert zij het vertellen van verhalen met archiefmaterialen en mediabeelden om een verband te leggen tussen luchtoorlog, de cockpit en de menselijke rol.

Sara Hamadeh (Libanon) is kunstenaar en onderzoeker met een achtergrond in filmwetenschappen. In haar onderzoek richt ze zich op oorlogsbeelden en de machtspolitiek achter de productie en distributie van die beelden op het internet.

A Refusing Machine is onderdeel van het levendige publieksprogramma dat parallel aan de groepstentoonstelling Going Back To Forget plaats vindt. Meer informatie en tickets op de website van TENT.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office