logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove

Santaclaus 10 jaar op het Eendrachtsplein

Event: 28/11/2018
Locatie: Eendrachtsplein

Op 28 november 2018 is het precies tien jaar geleden dat SantaClaus van Paul McCarthy (VS, 1945) op het Eendrachtsplein een vaste plek vond. Jaren van geruzie over dit beeld gingen hieraan vooraf, maar inmiddels is het beeld van ‘misdaad tegen de goede smaak’ uitgegroeid tot publiekslieveling.

Sculpture International Rotterdam viert deze bijzondere verjaardag op 28 november 2018 tussen 16 en 18 uur met oliebollen en chocolademelk op het Eendrachtsplein.

Bekijk in TENT (Witte de Withstraat 50) de tentoonstelling Publiekslievelingen en Weesbeelden, onder andere over de controverse rondom ‘Santa’. Deze tentoonstelling, de 15e in de reeks Rotterdam Cultural Histories, is te zien t/m 17 maart 2019.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office