logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove
Foto: Kamali van Bochove

Santaclaus 10 jaar op het Eendrachtsplein

Event: 28/11/2018
Locatie: Eendrachtsplein

Op 28 november 2018 is het precies tien jaar geleden dat SantaClaus van Paul McCarthy (VS, 1945) op het Eendrachtsplein een vaste plek vond. Jaren van geruzie over dit beeld gingen hieraan vooraf, maar inmiddels is het beeld van ‘misdaad tegen de goede smaak’ uitgegroeid tot publiekslieveling.

Sculpture International Rotterdam viert deze bijzondere verjaardag op 28 november 2018 tussen 16 en 18 uur met oliebollen en chocolademelk op het Eendrachtsplein.

Bekijk in TENT (Witte de Withstraat 50) de tentoonstelling Publiekslievelingen en Weesbeelden, onder andere over de controverse rondom ‘Santa’. Deze tentoonstelling, de 15e in de reeks Rotterdam Cultural Histories, is te zien t/m 17 maart 2019.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office