logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Head in the clouds by Caroline Escaffre Faure en Mickaël Martins Afonso
Head in the clouds by Caroline Escaffre Faure en Mickaël Martins Afonso

SABRINA STARKE – WHO DO YOU THINK YOU ARE?

tentoonstelling: 28/09/2018 - 02/12/2018
Locatie: TENT

Op vrijdag 28 september presenteert TENT een dubbele primeur: de opening van de tentoonstelling Who do you think you are? geïnitieerd door Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke, en de allereerste showcase ter gelegenheid van haar gloednieuwe album Underneath the Surface. De tentoonstelling bestaat uit werken van negen beeldende kunstenaars, waarvan zeven nieuw werk creëren. Gedurende de hele tentoonstellingsperiode is er een cross-disciplinair aanbod aan publieksprogramma. De vele dimensies van identiteit vormen het centrale thema. Het doel is een positieve stimulans te bieden aan de zoektocht naar nieuwe definities van identiteit.

 In haar zesde en nieuwe album Underneath the Surface neemt Starke ons mee in haar persoonlijke reis naar de lagen van haar eigen identiteit. “Op mijn album deel ik mijn zoektocht en ontstond het verlangen dit groter te maken dan mijzelf. Ik wil een setting creëren waar ik met mijn publiek dit onderzoek kan voortzetten”, vertelt ze. Dat het hierbij gaat om de zoektocht en niet de antwoorden wil ze graag extra benadrukken. “Laten we alles omarmen wat we ontdekken en tegenkomen.” Bij het ontwikkelen van de tentoonstelling werkte Starke nauw samen met adviseur, kunstenaar en curator Charl Landvreugd.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office