logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Sophie de Vos

Jong fotografietalent op Rotterdam Photo

tentoonstelling: 09/02/2017 - 12/02/2017
Locatie: Deliplein

Tijdens Art Rotterdam vindt ook Rotterdam Photo 2017 plaats, een fotografietentoonstelling op het Deliplein, vlakbij het Nederlands Fotomuseum. Zeecontainers worden getransformeerd tot galeries met tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, activiteiten en workshops. Het thema is dit jaar ‘identiteit’.

Dit jaar presenteert CBK Rotterdam op Rotterdam Photo twee jonge en veelbelovende fotografen die omgaan met het individu of de ‘condition humane’. Sophie de Vos (1992) doet visueel onderzoek naar de samenhang tussen psyche en geheugenfunctie in het menselijk lichaam. Stacii Samidin (1987) hield zich de afgelopen negen jaar bezig met de serie ‘Societies’, over collectieve identiteiten. In de afgelopen jaren bezocht hij Frankrijk, Suriname en de Verenigde Staten om daar groepsprocessen binnen bevolkingsgroepen vast te leggen. Tijdens Rotterdam Photo toont Samidin werk dat hij onlangs heeft gemaakt in Nairobi, Kenia.

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office