logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Sophie de Vos

Jong fotografietalent op Rotterdam Photo

Tentoonstelling: 09/02/2017 - 12/02/2017
Locatie: Deliplein

Tijdens Art Rotterdam vindt ook Rotterdam Photo 2017 plaats, een fotografietentoonstelling op het Deliplein, vlakbij het Nederlands Fotomuseum. Zeecontainers worden getransformeerd tot galeries met tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, activiteiten en workshops. Het thema is dit jaar ‘identiteit’.

Dit jaar presenteert CBK Rotterdam op Rotterdam Photo twee jonge en veelbelovende fotografen die omgaan met het individu of de ‘condition humane’. Sophie de Vos (1992) doet visueel onderzoek naar de samenhang tussen psyche en geheugenfunctie in het menselijk lichaam. Stacii Samidin (1987) hield zich de afgelopen negen jaar bezig met de serie ‘Societies’, over collectieve identiteiten. In de afgelopen jaren bezocht hij Frankrijk, Suriname en de Verenigde Staten om daar groepsprocessen binnen bevolkingsgroepen vast te leggen. Tijdens Rotterdam Photo toont Samidin werk dat hij onlangs heeft gemaakt in Nairobi, Kenia.

 

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office