logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Rotterdam Late Night: Kunst en de Stad

Event: 03/12/2015
Locatie: WORM

Datum: donderdag 3 december 2015
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71
Aanvang: 22:00 uur (Drank & DJduo Spectacular Spectacular vanaf: 21:30u)
Toegang: € 6,50

Rotterdam Late Night is een maandelijkse live talkshow die elke eerste donderdag van de maand plaatsvindt in WORM. Een talkshow over kunst, politiek en de dromen van Rotterdammers, gepresenteerd door Ernest van der Kwast. Op donderdag 3 december is er een speciale editie van Rotterdam Late Night, georganiseerd in samenwerking met BKOR, over Kunst en de Stad. In deze editie zijn te gast: Ron van der Ende, Siebe Thissen en Co Westerik, is er muziek van J.C. Thomaz & The Missing Slippers (“vunzige rock ’n roll doordrenkt met jaren ’60/’70 garage- en punk-spuug”) en geeft Wilma Sütö (curator Stedelijk Museum Schiedam) een mini-college over het werk van Nicky Assmann, wiens werk nu te zien is bij TENT. Tickets zijn te koop via WORM.

Ron van der Ende maakt sculpturen van auto’s, gebouwen, scheepsrompen en ruimtecapsules; mozaïeken van talloze stukjes dun gezaagd oud hout, waar de originele verflaag nog op zit. Vorig jaar was in de Kunsthal een overzichtstentoonstelling met 38 werken van Van der Ende te zien. Ernest brengt in WORM een ode aan deze bijzondere beeldhouwer.

Siebe Thissen is hoofd van BKOR, het programma voor Beeldende Kunst & Openbare Ruimte van CBK Rotterdam. BKOR heeft de zorg voor tweehonderd beelden in de stad, maar de collectie beelden in de openbare ruimte is veel groter dan dat. Een deel van deze collectie komt in aanmerking voor ontzameling en herbestemming. Kunnen deze kunstwerken worden geadopteerd, of moeten ze naar het kunstkerkhof? Thissen gaat in op het beleid en geeft een eerste blik op de spiksplinternieuwe website van BKOR: een rijk beeldarchief van de Rotterdamse kunstcollectie in de openbare ruimte.

De 91-jarige schilder Co Westerik was vorig jaar al eens te gast in Rotterdam Late Night en beloofde toen ieder jaar terug te komen. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het Gemeentemuseum Den Haag, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen. Deze keer is de aanleiding een expositie met nieuw werk van zijn hand die deze week is geopend in Galerie Fenna de Vries. Ernest blikt met de schilder terug op zijn carrière, werk en leven, maar kijkt vooral vooruit naar de rijke jaren die nog komen.

Deze editie van Rotterdam Late Night wordt mede mogelijk gemaakt door BKOR.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office