logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Rotterdam Cultural Histories #9: Manifesta 1 Revisited

Tentoonstelling: 08/09/2016 - 31/12/2016
Locatie: TENT

Rotterdam Cultural Histories #9 kijkt terug op Manifesta 1, de eerste editie van de reizende Europese biënnale die in juni-augustus 1996 in Rotterdam plaatsvond. Door middel van nooit eerder vertoond archiefmateriaal en videomateriaal wil deze editie van Rotterdam Cultural Histories een licht werpen op de totstandkoming van de eerste Manifesta en de werken die er getoond werden.

Rotterdam Cultural Histories is een samenwerking tussen TENT en Witte de With, waarmee hun gemeenschappelijke wortels in Rotterdam worden verkend en de raakvlakken worden getoond tussen de beide programma’s. Rotterdam Cultural Histories is opgezet door Defne Ayas (directeur Witte de With) en Mariette Dölle (voormalig artistiek directeur TENT).

Lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office