logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

RCH #15: WEESBEELDEN EN PUBLIEKSLIEVELINGEN

tentoonstelling: 19/10/2018 - 31/03/2019
Locatie: TENT

‘Kunst is elitair’, is een veelgehoorde beschuldiging tegen de kunst. ‘Burgers liggen altijd dwars als het om kunst gaat’, is een veelgehoord wantrouwen van de andere kant.

Deze editie van Rotterdam Cultural Histories vertelt een heel ander verhaal. Daarin is te zien hoe Rotterdammers de beelden in hun stad koesteren, ervoor lobbyen en actievoeren of ze desnoods adopteren. Met verhalen rondom ‘Kabouter Buttplug’ (Santa Claus), ‘Jan Gat’ (De verwoeste stad) en het initiatief de Vrienden van De Witte Bollen. Vanaf vrijdag 19 oktober is de tentoonstelling ‘Weesbeelden en publiekslievelingen’ te zien in TENT.

Rotterdam Cultural Histories is een samenwerking tussen TENT en Witte de With, waarmee hun gemeenschappelijke wortels in Rotterdam worden verkend en de raakvlakken worden getoond tussen de beide programma’s. De tentoonstelling is te zien op de eerste verdieping op Witte de Withstraat 50.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office