logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

HOLOGRAPHIC FUTURES

performance: 27/10/2017
Locatie: TENT

Rory Pilgrim maakt een nieuw performancewerk n.a.v. recente plannen voor een LHBTQ+-monument en ontmoetingsplek in de publieke ruimte in Rotterdam. Pilgrim werkt hiervoor samen met de Rotterdamse LHBTQ+ community om te onderzoeken hoe een plek gecreëerd kan worden die deze diverse gemeenschap vertegenwoordigt. Hoewel het internet met name voor LHBTQ+ groepen deuren heeft geopend om ervaringen uit te wisselen, is Pilgrim geïnteresseerd in hoe fysieke ruimte hierin een rol blijft spelen. De performance, met muziek, poëzie en beweging, neemt de regenboog – als centrale metafoor voor inclusiviteit, diversiteit en hoop – als uitgangspunt voor de vraag hoe de LHBTQ+ gemeenschap van de toekomst eruit ziet.

Rory Pilgrim benadert universele thema’s vanuit het principe ‘het persoonlijke is politiek’, en werkt samen met een grote verscheidenheid aan mensen. In deze door digitale technologie snel veranderende tijd, is Pilgrim geïnteresseerd in de wijze waarop mensen samenkomen om hun mening te uiten en te strijden voor sociale gelijkheid en rechtvaardigheid. Met performances, slogans en door hemzelf gecomponeerde muziek als zijn belangrijkste strijdmiddelen, streeft hij er naar uitgeholde termen als liefde, vrijheid, veiligheid, en solidariteit opnieuw met betekenis te laden.

Het werk van Rory Pilgrim wordt mogelijk gemaakt door Beeldende Kunst en Openbare Ruimte (BKOR) van CBK Rotterdam.
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office