logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Noordman van Sander Buijk tijdens RoRo Buiten 2018. Foto Aad Hoogendoorn
Noordman van Sander Buijk tijdens RoRo Buiten 2018. Foto Aad Hoogendoorn

RoRo Buiten

Event, Onthulling, Tour: 31/03/2019
Locatie: Rotterdam Noord

RoRo Buiten biedt een podium voor lokale kunstenaars die gevraagd worden een kunstwerk te maken dat een half jaar op een van de drie vaste locaties in Rotterdam Noord in de buitenruimte komt te staan.

Op 31 maart worden in Rotterdam drie nieuwe kunstwerken feestelijk onthuld met een gratis muzikale wandeling langs de verschillende locaties. Voor deze editie zijn Rowan van As, Floris Visser en Wietse Eeken uitgenodigd een kunstwerk in de buitenruimte te maken. Ze hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de drie nieuwe kunstwerken.

De route langs de locaties begint om 15:00 uur met het werk van Rowan van As aan de Bergselaan (kruising met Berkelselaan). Onder muzikale begeleiding gaat de wandeling richting Bergwegplantsoen waar om 15:45 uur het werk van Floris Visser wordt geopend. De wandeling zet voort naar Gerard Scholtestraat 61 (Café de Bel) met het werk van Wietse Eeken dat om 16:30 uur wordt onthuld. Dit is tevens het eindpunt.

CBK Rotterdam droeg bij aan RoRo buiten vanuit de regeling Activiteiten Stad
lees meer

 

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office