logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Joop Bastinck

RORO Buiten Opening

Event, Tour: 29/09/2019
Locatie: Diverse locaties in het centrum van Rotterdam

Op 29 september worden in Rotterdam drie nieuwe kunstwerken feestelijk geopend met een gratis muzikale wandeling langs de verschillende locaties.

RORO Buiten is een beeldende kunst organisatie in Rotterdam. Al vijf jaar nodigt RORO op drie plekken in de buitenruimte ieder half jaar kunstenaars uit om hun kunstwerken tot uitvoering te brengen. Deze hebben vele gedaantes, van conceptueel, fotografisch, architecturaal , performance, minimual, monumentaal tot sociaal-kunst.

Voor deze 10e editie zijn Herman Lamers, Maik Mager en Seb Agresti geselecteerd.

De route langs de locaties begint om 16:00 uur met het werk van Seb Agresti, met een openingsborrel bij Bergselaan 77a. Onder muzikale begeleiding gaat de wandeling richting Bergwegplantsoen waar om 16:45 uur het werk van Herman Lamers wordt geopend. De wandeling zet voort naar Gerard Scholtestraat 61 (Café de Bel) met het werk van Maik Mager dat om 17:30 uur wordt onthuld. Dit is tevens het eindpunt.

📅: 29 september
📍: Verschillende locaties in Rotterdam
⏰: 16.00 – 19.00
💸: gratis!

Dit project kwam tot stand mede dankzij een bijdrage uit de regeling Activiteiten Stad. Met deze bijdrage wil CBK Rotterdam met beeldende kunst de stad aantrekkelijker maken en Rotterdamse beeldend kunstenaars daarin een rol geven en daarmee hun zichtbaarheid vergroten.

Lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office