logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Radio Calling

Event: 16/05/2014

TENT presenteert de tweede aflevering van Radio Calling, een reeks over de relatie tussen (online) radio-uitzending en (live) performance i.s.m. Camden Arts Centre Londen. Deze aflevering brengt in een intensief programma kunstenaars, curatoren en theoretici bij elkaar rond het begrip ’liveness’: het gelijktijdig aanwezig zijn van maker en publiek, niet noodzakelijkerwijs op één plek.
Met bijdragen van Tate Modern performancecurator Capucine Perrot (FR/UK), professor Philip Auslander (US, Georgia Institute of Technology) en nieuwe performances van Lucy Beech & Edward Thomasson (UK), Camilla Wills & Jane Fawcett (UK) en Timmy van Zoelen (NL) en van de Open Call deelnemers Toon Fibbe (NL), Max Dovey (UK/NL), Cecilia Vallejos (AR/NL) en Georg Bohle (NL). Daan Samson (NL) doet verslag via de radio vanuit Alaçatı, Turkije, radio meditatie sessies met Jasper Griepink (NL), Radio Voicemail met Floris visser (NL) en DJ Ben Penn draait plaatjes. De lezingen, performances, een masterclass en kunstenaarsgesprekken worden live uitgevoerd en uitgezonden.

Meer informatie

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office