logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Radio Calling

Event: 16/05/2014

TENT presenteert de tweede aflevering van Radio Calling, een reeks over de relatie tussen (online) radio-uitzending en (live) performance i.s.m. Camden Arts Centre Londen. Deze aflevering brengt in een intensief programma kunstenaars, curatoren en theoretici bij elkaar rond het begrip ’liveness’: het gelijktijdig aanwezig zijn van maker en publiek, niet noodzakelijkerwijs op één plek.
Met bijdragen van Tate Modern performancecurator Capucine Perrot (FR/UK), professor Philip Auslander (US, Georgia Institute of Technology) en nieuwe performances van Lucy Beech & Edward Thomasson (UK), Camilla Wills & Jane Fawcett (UK) en Timmy van Zoelen (NL) en van de Open Call deelnemers Toon Fibbe (NL), Max Dovey (UK/NL), Cecilia Vallejos (AR/NL) en Georg Bohle (NL). Daan Samson (NL) doet verslag via de radio vanuit Alaçatı, Turkije, radio meditatie sessies met Jasper Griepink (NL), Radio Voicemail met Floris visser (NL) en DJ Ben Penn draait plaatjes. De lezingen, performances, een masterclass en kunstenaarsgesprekken worden live uitgevoerd en uitgezonden.

Meer informatie

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office